Acasă ACTUALITATE STENOGRAME: Victor Ponta apare inregistrat de DNA in dosarul cumnatului sau!

STENOGRAME: Victor Ponta apare inregistrat de DNA in dosarul cumnatului sau!

26

Ziua si scandalul pentru premierul Victor Ponta. Acesta apare intr-o serie de inregistrari ale DNA in dosarul cumnatului sau, Iulian Hertanu, dosar care tocmai a fost extins.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Într-o interceptare surprinsă de procurori între directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, și o persoană de sex feminin apare menționat numele premierului Victor Ponta.

Semcu poveștește că ar fi vorbit cu ‘tovarășul Crin’ pe care l-a sunat, dar nu i-ar fi răspuns, iar, în două minute, l-ar fi sunat înapoi și i-ar fi spus că a vorbit cu Ponta și că i-ar fi precizat că nu cedează la Prahova unul dintre contracte. Nu este precizat în acest referat al procurorilor numele și prenumele acestuia. Dacă ne raportăm, însă, la această menționare, ne putem duce cu gândul la Crin Antonescu. Procurorii subliniază că, după această discuție, a fost încheiat contractul cu SC Grossman Engineering Group, firma administrată de Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Nu sunt acuzații în mod specific asupra lui Victor Ponta, dar numele său apare într-o serie de interceptări citate de Realitatea TV.

În dosarul cumnatului premierului, anchetatorii au stenograme ale unor discuţii din 2011 ale fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu, acum şef al Hidro Prahova.

SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Am vorbit cu tovarăşul CRIN. (n.red. Crin Antonescu)
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da?
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa… Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis: Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu contează care… Şi el… tot el zice: Băi ADI, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e CĂTĂLINA, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel… nu-mi fac probleme. Dar în judeţ… Exact gândirea mea. Ştii?”

(sursă: referat DNA)

Într-o altă interceptare a procurorilor, interlocutorul lui Adrian Semcu dă de înţeles că Sebastian Ghiţă acapara licitaţiile pe bani publici în Prahova.

MIHAI – Mogulaşul cică, el împarte tot, el face tot, el…
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Ăla micu’?
MIHAI – Nu, ăla marele, ăla marele, mogulul mare! Că el face toate jocurile, el tot… el împarte, el le discută… I-am lăsat în pace, să facă ei, să discute ei, să rupă ei… Nu? Nu e cel mai bine aşa? Acum urmează bătălia pe… ştiţi dumneavoastră pe ce! Urmează bătălia pe astea… că toată lumea e cu ochii să facă bani acum că, de fapt, ăsta a fost… de fapt, interesul!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Licitaţiile care vin, nu?
MIHAI – Aha, aha! Aţi văzut!?
MIHAI – Umblă vorba că s-au împărţit deja!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Nu s-a împărţit nimic!
MIHAI – N-auziţi că mogulul a împărţit tot!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Îs decât două scoase!
MIHAI – Păi da, şi cică sunt deja împărţite de mogul!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Bă, dar cum să le împartă că deocamdată nu se ştie decât caietul de sarcini şi data primei licitaţii!?

(sursă: referat DNA)

În acest dosar, Sebastian Ghiţă este cercetat sub control judiciar, în timp ce cumnatul lui Ponta este în arest la domiciliu.

Ce spun procurorii

„Concret, în perioada august 2010 — aprilie 2011, în schimbul unei sume de bani, Adrian Semcu, în calitate de vicepreședinte al CJ Prahova, folosindu-se și de influența pe care o avea la reprezentanți ai conducerii SC Hidro Prahova și în înțelegere cu Gheorghe Boeru, reprezentantul SC Romair Consulting SRL București, l-a ajutat pe acesta din urmă ca asocierea din care făcea parte să câștige la licitație un contract de achiziție publică, finanțat în majoritate din fonduri europene. Contractul, în valoare de 25.085.000 lei, intitulat ‘Asistență tehnică pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrări” face parte din proiectul european ‘Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”, se arată în comunicatul DNA.

Anchetatorii au reținut că pentru sprijinul acordat la obținerea contractului, în ianuarie 2012, Adrian Semcu a primit de la Boeru 100.000 euro, din totalul sumei promise de 200.000 euro.
Sursa: realitatea.net

Articolul precedentAnuntul oficial al NASA cu privire la 24 septembrie! Vine sfarsitul lumii?
Articolul următorSCANDAL MONSTRU in familia Becali: Gigi si Giovani se bat pe bani!