13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEStirea care face OCOLUL Europei! Un sat din Transilvania a devenit CELEBRU...

Stirea care face OCOLUL Europei! Un sat din Transilvania a devenit CELEBRU in Germania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Strazile din satul Certeze sunt inconjurate de vile si palate, fiecare mai ornamentat decat cel de langa el. Acesta este probabil unul dintre cele mai bogate state in interiorul uneia dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana: Romania.

certezeDeutsche Welle scrie despre contrastul frapant intre vilele de lux cu zeci de camere, in comparatie cu traiul romanului de rand. Palatele sunt ridicate cu banii castigati in afara tarii, motivul pentru care „satul de lux” pare pustiu.

Oamenii sunt ceea ce pare sa lipseasca din Certeze. In timpul anului, casele sunt goale. Proprietarii se afla in vestul Europei, unde castiga banii pe care ii folosesc pentru a construi aceste case.

Nu vom sta toata viata in Franta. Eu m-am saturat deja. Totusi, nu avem de ales, in Romania nu gasim de munca. Aici as castiga 200 de euro pe luna. In Franta, castig acesti bani intr-o singura zi.

Multe dintre somptuoasele locuinte din Certeze au fost finisate doar la exterior. Motiv pentru care proprietarii isi continua munca in afara hotarelor.


Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri