Acasă Cultura Studentii Universitatii din Bucuresti au castigat toate cele trei medalii de aur...

Studentii Universitatii din Bucuresti au castigat toate cele trei medalii de aur la concursul Markstrat

29

studentiStudenti ai Facultatii de Limbi si Literaturi Straine si ai Facultatii de Administratie si Afaceri de la Universitatea Bucuresti (UB) au obtinut trei medalii de aur, maximum posibil, doua medalii de argint si trei de bronz la cea de-a 16-a sesiune Markstrat a programului Dukenet de la Budapesta.

Echipa care a reprezentat Universitatea Bucuresti a fost formata din sase studente de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Limbi Moderne Aplicate si Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene, respectiv Aura Ionescu (medalie de aur), Ana Onofrei (aur), Oana Zidaru (aur), Alina Violeta Popa (argint), Alexandra Badea (bronz), Alexandra Nuta (bronz) si doua studente de la Facultatea de Administratie si Afaceri, respectiv Monica Dobrescu (argint) si Marenca Tomi (bronz). Echipa a fost condusa de conf. dr. Diana Ionita si prof. dr. Magdalena Iordache-Platis, care au obtinut, de asemenea, medalii de aur, se arata intr-un comunicat remis Mediafax, luni, de UB.

In cadrul programului Markstrat, studentii au luat parte, in perioada 26 ianuarie – 2 februarie, la 11 runde de simulare online pe probleme de marketing in limba engleza, fiind coordonati de catre profesori si instructori din tarile participante. Participantilor le-au fost testate cunostintele de limba engleza, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing si management, competentele IT, dar si modul de lucru in echipa, viteza si spontaneitatea luarii de decizii sau gasirii de solutii, munca in regim de stres, competenta de autoevaluare si de reactie in situatii limita.

Strategia folosita de firma virtuala conceputa de studentii Universitatii din Bucuresti a impresionat juriul, in urma rapoartelor intermediare predate la sfarsitul fiecarei runde si a prezentarii finale, se mai arata in comunicat.

La competitia de anul acesta au participat 76 de studenti si 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Tarile de Jos, Franta si Romania.

Dukenet este o retea care a fost infiintata acum 15 ani si cuprinde universitati din Europa (Danemarca, Tarile de Jos, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Romania, Polonia). Din 2008, Universitatea din Bucuresti a devenit partener cu drepturi egale, urmand sa trimita anual studenti la un stagiu intensiv de strategii de marketing.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos