Acasă International Talibanii afgani vor sa-l ucida pe printul Harry

Talibanii afgani vor sa-l ucida pe printul Harry

39

Talibanii afgani au afirmat ieri ca sunt hotarati sa il ucida pe printul Harry, pilot de elicopter in armata britanica, revenit in Afgansitan pentru o a doua misiune militara. „Vom face tot posibilul pentru a-l ucide pe printul Harry si pe alti membri ai fortelor britanice stationati la Helmand”, provincie din sudul Afganistanului, considerata un fief al insurectiei talibane, a declarat pentru AFP Zabihullah Mujahid, un purtator de cuvant al insurgentilor.

„Nu incercam sa il rapim, ci sa il ucidem”, a adaugat el, in cadrul unei convorbiri telefonice, precizand ca talibanii au pus la punct „un plan foarte important” pentru a-l ataca pe print, al treilea in ordinea succesiunii la tronul britanic.

 

Printul Harry, in varsta de 27 de ani, cunoscut sub numele de „capitanul Wales”, a ajuns saptamana trecuta la Camp Bastion, in provincia Helmand, pentru o misiune temporara de patru luni ca pilot de elicopter Apache, potrivit armatei britanice. Aceasta misiune este a doua in Afganistan pentru printul Harry, dar prima data publicitatii de autoritatile britanice.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos