Acasă Politica Tariceanu nu exclude posibilitatea de a intra in cursa pentru Cotroceni

Tariceanu nu exclude posibilitatea de a intra in cursa pentru Cotroceni

15

TARICEANU - BAIA MAREFostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, un cadul unei emisiuni de televiziune, ca nu exclude posibilitatea de a se inscrie intr-o cursa pentru a fi desemnat candidat la prezidentiale, precizand ca in cadrul Congresului PNL Crin Antonescu a fost validat ca propunere de candidat şi nu ales de catre delegati.

Tariceanu a fost intrebat, intr-o emisiune la RTV, daca va intra intr-o eventuala lupta pentru desemnarea drept candidat pentru alegerile prezidentiale.”Eu consider ca este mult prea timpuriu ca astazi sa iau o astfel de decizie, o astfel de posibilitate nu o exclud, dar eu consider ca o astfel de decizie trebuie luata in anul 2014 şi cand va veni momentul daca ma voi hotari…”, a sustinut Tariceanu.

Senatorul PNL a mentionat ca validarea candidaturii lui Crin Antonescu realizata in Congres nu a fost o alegere a delegatilor, ci o confirmare a unei propuneri.”Un sistem de alegeri interne este cel mai democrat mod de a stabili un candidat (…) in loc sa aleaga un congres, care a ales insa ca sa fim foarte corecti cu statutul şi cu procedurile … Congresul nu a avut de ales, congresul nu a facut decat sa valideze o candidatura care era propusa de Biroul Politic şi de Delegatia Permanenta. Ca procedura, nu s-a incalcat Statutul, dar nu s-a facut o alegere in adevaratul sens al cuvantului, a fost o confirmare pe care Congresul a dat-o şi sigur ca aceasta consider ca era necesar”, a afirmat fostul lider al PNL.

Tariceanu a precizat ca intelegerea in cadrul USL nu s-a facut pe numele candidatilor la functia de prim-ministru sau şef al statului, ci pe formatiunea care va face propunerea.”Daca in locul domnului Antonescu era domnul Georgescu, Vasilescu sau … acela era candidatul respectiv. Nu este o intelegere personala, este o intelegere intre partide, care au convenit ca aceste pozitii revin partidelor respective, sigur, care işi promoveaza persoana care considera. Nu e o procedura in cruce, deci noi nu intervenim in alegerea facuta de PSD, dupa cum şi reciproc”, a afirmat fostul premier.

Totodata, Tariceanu a mentionat ca nu poate raspunde la intrebarea daca Antonescu ar fi un bun preşedinte al Romaniei deoarece perioada petrecuta de acesta la Cotreoceni ca preşedinte interimar a fost o perioada prea scurta pentru a face o evaluare.”Daca in urma alegerilor primare Crin Antonescu va fi confirmat drept candidat la alegerile prezidentiale, nu voi avea nicio problema sa-l sustin in campanie pentru Preşedintie”, a mai spus fostul lider al PNL.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Preşedintie sa se faca printr-un scrutin intern, aşa cum se intampla in alte tari, mentionand ca cel desemnat va trebui sa aiba şansele cele mai mari de a obtine mandatul prezidential. „Propunerea mea e ca in PNL desemnarea candidatului (la Preşedintie, n.r.) sa se faca printr-un scrutin intern”, a spus Tariceanu, vineri, intr-o conferinta de presa.

Tariceanu a apreciat ca in organizarea alegerilor interne in PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale ar trebui sa se desfaşoare cel mai devreme in martie 2014, precizand ca aceasta idee ar duce la modernizarea necesara partidului.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos