Acasă Economie TAROM va avea manager privat in cateva zile

TAROM va avea manager privat in cateva zile

48

Managerul privat al companiei Tarom va va fi anuntat saptamana viitoare, pe lista ramanand zece candidati, toti din strainatate, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi. Acesta a declarat ca „am avut cinci interviuri vineri, urmeaza sa mai avem cinci oameni intervievati luni (n.r. – astazi), urmand ca probabil vineri sa anuntam numele managerului selectionat sa conduca compania Tarom. Toti sunt manageri, din pacate o spun cu durere, toti sunt straini, in short list-ul primit de la Pricewaterhouse Cooper toti sunt straini, toti cu o bogata experienta in domeniu, au mai condus companii importante in domeniul aviatiei”.

Potrivit ministrului, in prima lista primita, care a cuprins 24 de persoane, se afla si un roman, insa numele lui nu s-a regasit si pe ultima varianta, pe care se afla doar zece candidati. Ministrul Transporturilor a precizat ca s-a ales varianta companiei Pricewaterhouse Cooper, o entitate independenta de minister, pentru eliminarea suspiciunilor privind interesele politice.

„Nu vrem sa privatizam tot Taromul, doar 20% din el si vom avea si pe aceasta tema discutii cu cateva companii interesante dupa ce vom fixa managerul privat”, a incheiat Ovidiu Silaghi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos