TAROM va avea manager privat in cateva zile

Managerul privat al companiei Tarom va va fi anuntat saptamana viitoare, pe lista ramanand zece candidati, toti din strainatate, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi. Acesta a declarat ca „am avut cinci interviuri vineri, urmeaza sa mai avem cinci oameni intervievati luni (n.r. – astazi), urmand ca probabil vineri sa anuntam numele managerului selectionat sa conduca compania Tarom. Toti sunt manageri, din pacate o spun cu durere, toti sunt straini, in short list-ul primit de la Pricewaterhouse Cooper toti sunt straini, toti cu o bogata experienta in domeniu, au mai condus companii importante in domeniul aviatiei”.

Potrivit ministrului, in prima lista primita, care a cuprins 24 de persoane, se afla si un roman, insa numele lui nu s-a regasit si pe ultima varianta, pe care se afla doar zece candidati. Ministrul Transporturilor a precizat ca s-a ales varianta companiei Pricewaterhouse Cooper, o entitate independenta de minister, pentru eliminarea suspiciunilor privind interesele politice.

„Nu vrem sa privatizam tot Taromul, doar 20% din el si vom avea si pe aceasta tema discutii cu cateva companii interesante dupa ce vom fixa managerul privat”, a incheiat Ovidiu Silaghi.