Acasă Economie Contractul de privatizare nu s-a semnat. DDD plimba sacii cu bani prin...

Contractul de privatizare nu s-a semnat. DDD plimba sacii cu bani prin Bucuresti

33

„Data de 1 octombrie 2012 nu este data limita pentru semnarea contractului” – a fost afirmatia facuta ieri de Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii patronului OTV, declaratie care avea sa arate ca telenovela privatizarii Oltchim, cu Dan Diaconescu in rolul principal, este departe de a fi incheiata. Contractul dintre Dan Diaconescu si Ministerul Economiei privind transferul pachetului majoritar de actiuni la Oltchim nu are termen limita de semnare luni, 1 octombrie, iar banii vor putea fi virati pâna in 14 februarie 2013, a precizat Fenechiu.

 

Discutiile dintre Diaconescu si Ministerul Economiei au fost suspendate, spre seara Diaconescu plecand in sediul unei banci, pentru a scoate, dupa cum spunea el, cele 3 milioane de euro cu care sa achite salariile la Oltchim. Diaconescu spunea insa, inainte de a ajunge la agentia bancara, ca nu are unde sa tina banii si „ameninta” ca-i va plimba prin Bucuresti, in saci, in masinile sale. Ceea ce a si facut: cu 7 saci plini cu euro s-a plimbat pe Victoriei, in fata sediului Ministerului Economiei, unde nu a fost lasat sa intre cu „averea dupa el”.

 

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat ieri ca nu face parte din „telenovela Dan Diaconescu”, glumind ca, daca acesta ar fi avut de transportat saci cu euro la Oltchim, ar fi solicitat de la MAI masini pentru un astfel de transport.

 

Intrebat daca Diaconescu a solicitat serviciile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pentru luni, ministrul a spus ca el nu face parte din „telenovela Dan Diaconescu”, care, „probabil, astazi (luni – n.r.) o sa se incheie”. „Ca sa fac o gluma (…) daca avea de transportat saci cu euro astazi, solicita masini care pot sa execute un astfel de transport”, a spus Dusa.

 

Ministrul a mai spus ca va face comentarii despre Oltchim dupa incheierea acestui „episod”. „Când o sa se termine acest episod, probabil o sa fac si eu comentarii, dar care sa vizeze strategia Oltchim, nu ce face Dan Diaconescu”, a spus Dusa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos