Cu un an fără o zi înainte să moară, omul de afaceri Dinu Patriciu a simţit că i se apropie sfârşitul şi a ales un notar din Bucureşti la care să-şi scrie testamentul. Actul, autentificat pe 20 august 2013, o dezmoşteneşte pe Dana Rodica Patriciu, ultima soţie a afaceristului, scrie libertatea.ro.

“Las fiicelor mele Ana Patriciu şi Maria Patriciu o cotă totală de 82,5% din întreaga mea avere, respectiv o cotă de 41,25% fiecăreia, indiferent de natura şi valoarea bunurilor ce vor intra în această cotă în urma partajului cu actuala mea soţie.

Las fostei mele soţii, Sabina Patriciu, care s-a îngrijit cu căldură şi sinceritate de starea mea de sănătate în perioade dificile, o cotă de 5% din masa succesorală. Las restul averii mele, în cotă de 12,5%, doamnei Melanie Anne Chen, în semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieţii mele.

În ceea ce o priveşte pe actuala mea soţie, Dana Rodica Patriciu, cu care mă aflu în procedura de divorţ, respectiv partaj, în faţa Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, declar că în ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunţării hotărârii de divorţ, înţeleg să o dezmoştenesc până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezervă succesorală”.


Citeste si:

Top10 cei mai bogati romani. In clasamentul Forbes, Ioan Niculae ocupa primul loc, in timp ce Capital l-a pozitionat in frunte pe Frank Timis

Dinu Patriciu a fost achitat, impreuna cu intreg lotul din dosarul „Rompetrol”


Femeile menţionate de Dinu Patriciu în testamentul său se luptă în instanţă atât între ele, cât şi cu creditorii omului de afaceri. Procesul care până acum a blocat lămurirea succesiunii de pe urma magnatului este cel în care Dana Rodica Patriciu le-a chemat la judecată pe fiicele soţului său şi pe Sabina, mama acestora.

Obiectul dosarului, aflat încă pe rolul instanţei, este partajul bunurilor comune. Într-o altă speţă, Ministerul Finanţelor încearcă să recupereze de la moştenitoarele lui Patriciu peste 88 de miloane de dolari. Acestea însă se apără şi susţin că deocamdată n-au dobândit calitatea de moştenitor.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/testament-dinu-patriciu-550488.html#ixzz3lAeqANEw