Pentru a scapa de apa enervanta care iti ramane in ureche dupa ce inoti sau dupa ce faci dus, exista cateva metode simple, scrie unica.ro.

De obicei, apa iese singură din urechi, însă în cazuri rare îți poate pătrunde în canalul auditiv și îți poate înfunda urechea, potrivit rapidhomeremedies.com. Durerile de ureche, mâncărimea, problemele de auz sau zgomotul din ureche sunt un semn că apa a produs ceva pagube. Pentru a evita astfel de situații, este indicat să intervii imediat.
Moduri în care scoți apa din ureche

Dacă simți că ai apă în urechi după ce ai înotat sau ai făcut duș, trebuie să iei imediat măsuri. Ieși imediat din piscină sau din cadă, pentru a te asigura că nu îți intră mai multă apă. Dă din cap dintr-o parte în altă, înclinând ușor capul în partea afectată, pentru ca apa să iasă. Înclină, apoi, capul în partea în care ai apă și lovește urechea cu palma, pentru a forța eliminarea apei.


Citeste si:

Cum sa alegi cel mai bun pepene! Nu vei da gres!

Simplu si practic: cum sa scapi de parul de pisica de pe covor!


O altă metodă presupune să folosești sare. Ai nevoie de ¼ de cană de sare și o cârpă din bumbac. Încălzește sarea, apoi pune-o pe o cârpă uscată și leag-o astfel încât să nu curgă. Ține comprese-le pe urechea afectată pentru 2-3 minute, după care înclină capul într-o parte ca să scoți apa, potrivit unica.ro.