Topul celor mai BOGATE judete din Romania! Aici sunt si cei mai HARNICI romani?

203

România este o țară a contrastelor iar acest lucru se observă foarte bine și din dezvoltarea inegală a județelor. Clujul și Timișul au devenit două dintre cele mai bogate județe din țară profitând de scăderea Bucureștiului.

În prezent, business-ul din Capitală mai reprezintă doar o treime din totalul pe ţară, faţă de două treimi, în 2008. Au profitat judeţele cu o puternică industie auto şi cele în care s-a dezvoltat sectorul IT, scrie digi24.ro

În urmă cu 8 ani, companiile din Capitală rulau aici cei mai mulți bani din toată ţara. La fiecare 100 de lei care intrau în bussinesul romanesc, peste 60 ajungeau în București. Acum, doar 30 de lei dintr-o sută mai intră în conturile firmelor din București.

Cu toate acestea, Capitala se menţine în fruntea clasamentului naţional. Toate firmele de aici au avut încasări de aproape 460 de miliarde de lei în 2015. La distanţă mare de următoarele regiuni: Ilfov, Timiş, Cluj şi Argeş, care au cifre de afaceri de 10 ori mai mici. Sunt însă companii importante în aceste judeţe, care trag greu la motoarele economiei, fie că vorbim de IT sau auto.

Afacerile companiilor din județul Timiș au crescut după criză cu 109%. Asta se vede şi în şomajul din judeţ. Unul dintre cele mai scăzute din ţară: de 1,3%.

Clujul este deja capitala IT a României. Sunt 15.000 de tineri care lucrează în acest domeniu. Tocmai datorita lor cifra de afaceri a companiilor din Cluj a crescut din 2008 încoace cu 77%.

În cealaltă jumătate a economiei, cea săracă, companiile abia reuşesc să aibă rulaje de câteva miliarde de lei într-un an. Mehedinţi se află la coada încasărilor, urmat de Giurgiu, Covasna, Vaslui şi Caraş-Severin.

Vezi video aici:

Închiderea fabricilor şi lipsa investitorilor au dus judeţul pe ultimul loc din ţară. Cifra de afaceri a companiilor din Mehedinți ajunge la 2,7 miliarde de lei, în scădere cu 10%.

Transparenta face diferenta