Topul celor mai mizerabile produse din trusa de machiaj!

Aparoape ca nicio femeie nu stie ca produsele din trusa de machiaj au un termen de valabilitate si ca, in timp, ele se umblu de boli, scrie lyla.ro.

Astfel că, ocazional, dau peste unul nefolosit de multă vreme şi se întreabă “Oare o mai fi bun?” Acesta este primul semn că trebuie aruncat. În momentul în care o femeie îşi pune o astfel de întrebare referitoare la un produs de machiaj înseamnă că acela este deja expirat. Dar nu doar expirarea este o problema în trusa de machiaj, ci şi gradul de igienizare a produselor, mai ales al celor folosite în zona ochilor. Sensibilitatea crescută la mediul extern, lăcrimatul şi chiar apariţia iritatiilor sau a conjunctivitei sunt un alt semn clar că produsele de machiaj sunt departe de a fi curate.

Fondul de ten

Pentru că este ţinut într-un recipient special, acesta nu are prezintă, de regulă, foarte multe bacterii. Atâta timp cât este bine izolat, nu are un miros neplăcut şi acoperă în continuare bine, fondul de ten mai poate fi utilizat. Atenţie însă la orificiul prin care iese fondul de ten. De regulă, această este cea care contaminează produsul care este ulterior întins pe faţă. Tocmai din acest motiv orificiul trebuie curăţat săptămânal.

Mascara

Acesta este unul dintre cele mai “murdare” produse de machiaj din trusa unei femei. Niciun mascara, chiar dacă nu este terminat, nu trebuie ţinut mai mult de trei luni. Doar în cazul utilizării foarte sporadice, mascara poate fi ţinut până la cel mult şase luni.

Aproximativ 79% din toate produsele mascara sunt contaminate cu bacterii, iar acestea au mediul propice, umed şi întunecos, pentru a se dezvoltă: în tub. Iritaţiile la ochi şi conjunctivită sunt principalele efecte neplăcute ale utilizării unui mascara murdare.

Rujul sau glossul

Termenul de valabilitate al produselor pentru buze este destul de mare, aruncarea lor impunându-se abia când nu mai acoperă aşa cum trebuie. Şi nici nu sunt atât de murdare, chiar dacă sunt aplicate pe buze, tocmai pentru că bacteriile nu prea sălăşluiesc în aceste zone. Atenţie însă! Nu împrumutaţi rujul sau glossul niciodată, căci pot apare iritaţii şi chiar herpesul.