Probabil v-ati astepta ca tocatoarele sau farfuriile nespalate sa fie cele mai murdare obiecte din bucatarie, dar adevarul este altul. Un studiu stiintific a aratat ca prosoapele si telefoanele mobile sunt principalele surse de contaminare cu bacterii, care pot provoca o toxiinfectie alimentara.

bucatarieSalmonella, o bacterie intalnita de obicei in carnea de pui nepreparata, se dezvolta in mediul dintr-un prosop peste noapte, chiar daca acesta a fost spalat si stors de apa.

Adesea, oamenii folosesc prosoapele inainte de a se spala pe maini sau isi verifica telefonul in timp ce gatesc. Telefoanele pot adaposti bacterii daca, de exemplu, au fost folosite intr-o toaleta, de unde se pot contamina cu E.coli sau un norovirus. Urmeaza buretele de vase, laveta si solnita de sare.

90% dintre prosoapele de bucatarie testate de cercetatorii Universitatii din Arizona contineau bacterii care pot provoca intoxicatii alimentare. Aceiasi cercetatori au descoperit ca un telefon mobil are, in medie, de 10 ori mai multe bacterii decat un scaun de toaleta.

Sursa: kanald.ro