Acasă ACTUALITATE Tot mai multi rusi dezerteaza din Armata si intorc armele impotriva lui...

Tot mai multi rusi dezerteaza din Armata si intorc armele impotriva lui Putin!

133

Legiunea Rusia Liberă reprezintă o grupare de luptă alcătuită din militari ruși care se opun invadării Ucrainei.

Membrii grupării se arată dispuși să lupte împotriva țării lor cât timp aceasta e condusă de președintele Vladimir Putin.

Sute de membri ai legiunii luptă deja împotriva Rusiei în zona Bahmut, iar un alt grup se apropie de sfârșitul perioadei de trei luni de instrucție, urmând ca în curând să fie trimis pe front.

Legiunea Rusia Liberă este văzută drept „o forță obscură, care a stat tot timpul în umbră, chiar dacă unele batalioane au participat deja la unele dintre cele mai intense lupte ale conflictului”.

Special Operations Forces Report (SOFREP) prezintă Legiunea Rusia Liberă drept o forță obscură, care a stat tot timpul în umbră, „chiar dacă unele batalioane au participat deja la unele dintre cele mai intense lupte ale conflictului”.

Însă această situație e pe cale să se schimbe, după ce procurorul general al Rusiei a înaintat, săptămâna trecută, o cerere la Curtea Supremă de Justiție prin care solicită declararea legiunii ca organizație teroristă, scrie Newsweek.

Legiunea Rusia Liberă acționează în cadrul Legiunii Internaționale a Ucrainei, iar o parte din efectivele sale este formată din luptători voluntari din Statele Unite, Marea Britanie, Belarus, Georgia și alte țări.

Radio Europa Liberă a scris săptămâna trecută că această unitate de luptă s-a format în martie anul trecut, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Potrivit unor surse ucrainene, primii soldați ai legiunii au fost soldați ruși care au dezertat direct din trupele invadatoare.

„24 februarie a venit ca un șoc. Copiii mei se uitau la mine cu lacrimi în ochi și mă întrebau: ‘Tati, cum o să fie? Cum poate Rusia să atace Ucraina?’ Le-am zis să nu-și facă griji, fiindcă Ucraina va învinge până la urmă”, a povestit un membru al Legiunii Rusia Liberă care folosea numele de cod Țezar.

Mai multe detalii despre Legiunea Rusia Liberă pe spotmedia.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos