Tragedie la Iasi! O femeie de 61 de ani a murit în timp ce era la coada la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva

13

O femeie de 61 de ani, din localitatea Braiesti, a murit, azi-noapte in timp ce se afla la coada la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iasi. Femeia a decedat in urma unui stop cardio-respirator. Aflata de cateva ore bune la coada, la un moment dat femeii i s-a facut rau si a iesit din rand, solicitand ajutorul echipajului medical din zona. Starea femeii s-a agravat rapid, iar medicii nu au mai putut decat sa constate decesul acesteia.

„Persoana avea antecedente cardiace. La sosirea echipajului medical, s-au aplicat metode de resuscitare, dar din nefericire femeia a murit”, a declarat Daniela Cimpoesu, medicul sef UPU-SMURD Iasi.

Femeia nu a fost singura care a avut nevoie de ingrijiri medicale. Alti doi credinciosi aflati, de asemenea, in zona Catedralei Mitropolitane din Iasi au acuzat probleme cardiace, dar dupa ce au primit ingrijiri medicale s-au intros la rand, spunand ca se simt bine.

Chiar daca se simt bine, medicii ii atentioneaza insa pe credinciosii care vin la sfntele moaste sa nu plece de acasa fara sa aiba asupra lor medicamente, mancare si haine groase. Anul trecut, o femeie din judetul Prahova, de 55 de ani, a murit la Iasi in timp ce astepta sa se inchine la sfintele moaste. Ea avea probleme cardiace, iar pe fondul oboselii si al frigului, i s-a facut rau, murind la scurt timp.

Transparenta face diferenta