Acasă Economie Compania de servicii postale PostMaster a fost preluata de Austrian Post Group

Compania de servicii postale PostMaster a fost preluata de Austrian Post Group

66
Monopolul Postei Romane este aproape de final

Liderul pietei private de servicii postale si de distributie beadresata, PostMaster, a fost preluat in totalitate de Austrian Post Group. Tranzactia a avut loc la un an dupa ce compania din Austria a devenit actionar monoritar in cadrul firmei de la noi si a ajutat la dezvoltarea acesteia.

Prin achizitia integrala a PostMaster continuam sa ne dezvoltam in regiune. Activam in Bulgaria, Croatia, Polonia, Slovacia si Ungaria, iar de acum avem o prezenta si mai puternica in Romania. Aceasta decizie consolideaza pozitia noastra unica si extinsa in Europa Centrala si de Est si reprezinta expresia viziunii Austrian Post de a deveni principala alternativa in domeniul postal din regiune, oferind servicii noi si inegalabile”, a declarat Andreas Dragosits, Senior Vice President CEE Mail Austrian Post Group.

Preluarea reprezinta o noua etapa din strategia de crestere a Grupului si un angajament fata de una dintre cele mai mari piete din Europa Centrala si de Est, in contextul unei oportunitati majore – sfarsitul monopolului pentru segmentul serviciilor postale sub 50g, detinut de compania nationala de posta.„Avem incredere ca experienta si expertiza noastra dovedita, impreuna cu aceleasi atribute ale PostMaster, ne vor prezenta drept cea mai buna alternativa de servicii postale pentru clientii business din Romania,” a adaugat Dragosits.

Firma din Romania a fost infiintata in anul 2007 de doi tineri antreprenori, cu o experienta de sase ani in campanii de marketing direct, impreuna cu un profesionist binecunoscut din media, care a finantat afacerea la inceputurile sale. Dupa patru ani de prezenta pe piata, PostMaster a devenit lider in randul furnizorilor de servicii postale alternative. Activitatea de baza a companiei consta in distributia de materiale publicitare adresate (peste 50 de grame).

Lucram de un an impreuna cu Austrian Post, iar acum suntem perfect pregatiti pentru oportunitatea majora oferita de momentul liberalizarii. Conform estimarilor noastre, piata serviciilor postale sub 50g din Romania totalizeaza 400 de milioane de trimiteri pe an, iar noi tintim sa obtinem o cota de piata considerabila din aceasta in 2013. Dorim sa transmitem companiilor faptul ca de acum inainte vor putea beneficia de servicii mai bune la costuri mai reduse. Pe langa reteaua extinsa, care acopera 95% din populatie, abordarea noastra include identificarea instrumentelor adecvate pentru nevoile clientilor, anterior procesului de distributie, si, de asemenea, monitorizarea constanta, raportarea, controlul si evaluarea livrarilor, operatiuni care nu sunt acoperite in acest moment in totalitate de competitie”, a precizat Mihai Preotescu, Manging Director PostMaster.

In 2013 compania estimeaza ca va obtine o cifra de afaceri mai mare cu cel putin 10% comparativ cu anul anterior. In 2011, PostMaster a efectuat aproximativ 320 de milioane de livrari de corespondenta adresata si neadresata, generand o cifra de afaceri de 10 milioane euro.

Investitiile noastre in 2012 vor atinge aproximativ 1 milion de euro, iar pentru 2013 ne propunem sa aliniem investitiile cu obiectivele de business, care includ o prezenta puternica in segmentul serviciilor postale, precum si cu legislatia in domeniu, care urmeaza sa fie comunicata de autoritati. Anul viitor avem ca obiectiv sa dezvoltam si pachete de servicii adaptate clientilor si pietei. De asemenea, reteaua internationala Austrian Post Group ne va oferi noi oportunitati de afaceri, multumita posibilitatii de a colabora cu clientii care sunt prezenti la nivel regional”, a explicat Mihai Balaj, Managing Director PostMaster.

Austrian Post este liderul pietei de corespondenta si servicii de coletarie din Austria. Aceasta este structurata in doua divizii: “Mail & Branch Network” si “Parcel & Logistics”. Austrian Post este prezenta in mai mult de 10 piete europene, generand mai mult de 30% din cifra sa de afaceri din strainatate.

Actiunile derulate in 2011 au condus la o evolutie foarte buna pentru Austrian Post. Tendinta in ceea ce priveste declinul volumului de corepondenta adresata a fost foarte bine compensat prin generarea de venituri aditionale, provenite mai ales din serviciile de coletarie si logistica. Cifra de afaceri Austrian Post a crescut cu 4,2% in 2011, ajungand la 2.349 milioane euro, in timp ce indicatorul EBITDA a insumat 283 milioane euro. In consecinta, marja EBITDA a fost de 12%. In 2011, EBIT Austrian Post a crescut cu 7,3% la 168,3 milioane euro datorita faptului ca declinul veniturilor a fost compensat si depasit de eficientizarea costurilor. Marja EBIT a fost de 7,2%, iar suma totala a cash flow-ului a atins valoarea de 163 milioane euro. Plata dividendelor de 1,70 euro/actiune a insumat dividende totale de 114,9 milioane euro. Austrian Post are un numar de 23.400 angajati permanent.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos