Acasă Sanatate Tratamentul cu ingrediente naturale care poate ameliora psoriazisul

Tratamentul cu ingrediente naturale care poate ameliora psoriazisul

129

Specialistii in domeniu spun ca atunci cand o persoana are psoriazis, celulele T (un tip de celule albe din sange care lupta impotriva „invadatorilor” precum bacteriile si virusurile) declanseaza o reactie eronata in celulele pielii.

Rezultatul acestei reactii este formarea de noi celule ale pielii in doar cateva zile, in loc de saptamani, cum ar fi normal. Organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, astfel incat acestea se aduna pe suprafata pielii si formeaza leziuni.

Vitamina D, arma impotriva psoriazisului

Potrivit oamenilor de stiinta, „vitamina D ar putea avea efecte imunomodulatoare importante in psoriazis”. Studiile au aratat ca bolnavii de psoriazis au un deficit de vitamina D – peste 80% in timpul iernii si 50% in timpul verii.

Vitamina D s-a dovedit a fi eficienta in combaterea psoriazisului pe mai multe niveluri. Se regleaza procesele de crestere a keratinocitelor si influenteaza, de asemenea, functia imuna a limfocitelor T si a altor celule din organism. Aceasta vitamina poate inhiba potentialul citotoxic al celulele T si reglementeaza cresterea celulelor pielii.

In afara de aceasta, derivatii vitaminei D sunt utilizati in mod obisnuit in tratamentele topice de psoriazis, si fototerapia este, de asemenea, un tratament recomandat.

Cresteti aportul de vitamina D, daca aveti psoriazis

Cei mai multi experti sunt de acord ca cel mai eficient tratament pentru psoriazis este expunerea directa la lumina soarelui, deoarece va optimiza nivelul de vitamina D. Printre cei care recomanda expunerea la soare se numara si dr. Michael Holick, un expert mondial in vitamina D. Experienta sa insumeaza peste 30 de ani de contributie la nivel international in domeniul cercetarii si tratamentul pe baza de vitamina D.

Expunerea la soare da rezultate foarte bune, deoarece razele UV sunt capabile sa omoare celulele T activate in piele.
Pentru a sintetiza o cantitate optima de vitamina D, un adult are nevoie de o expunere la soare a fetei, bratelor, toracelui de 10-15 minute/zi, cel putin 2 zile/saptamana.

Sursa: bzi.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos