Trei EXPERTI intenationali in arme chimice isi risca prestigiul si credibilitatea pentru a dovedi ca la Colectiv a FOST ATAC TERORIST!

La 9 luni de la tragedia din Colectiv, pe fondul multor semne de întrebare cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în acea noapte, apar noi și noi teorii ale conspirației. Cea mai nouă e aceea a unui act de terorism chimic. apare pe tapet și vine din partea unor  ”specialiști in stiințe militare”.

Cei trei specialiști sunt: Raisa Ivantenko (Maior in retragere – master in Comanda Celulelor de Criza in cazul atacurilor teroriste – Haga, doctor in CBRN – Chemical, Biological, Radiological and Nuclear – Khabarovsk, Academia Militara a Federatiei Ruse); Lucian Cosma (expert antitero CBRN  –  fizician, dr in Stiinte Militare, Arme si Munitii Neconventionale) si Cpt Cristi Gomoi (dr in Stiinte Militare – Arme Chimice, Academia Tehnica Militara din Romania) relatează wowbiz.ro.

Cei trei au publicat o scrisoare deschisă prin care încearcă să demonstreaze că în Cazul Colectiv sunt multe detalii care nu s-ar fi spus. Ei susțin că se poate vorbi despre terorism chimic, iar reacția autorităților a fost una complet greșită.

„Acidul cianhidric este GAZ DE LUPTA! Folosit in razboi! Acidul cianhidric este catalogat drept gaz toxic de lupta prin Conventia privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii şi folosirii armelor chimice şi precum si a distrugerii acestora, conventie deschisa spre semnare la Paris în 1993. În domeniul militar, acest acid este considerat STL cu actiune generala, din cauza gradului marit de toxicitate și efectului letal imediat (cu ajutorul acidului cianhidric se pot realiza încarcaturi mixte incendiar-STL, care pot avea actiune atât incendiara cât și toxica, mai ales ca sub actiunea caldurii și a undei de șoc, aburii de acid cianhidric sunt transportati de aer cu rapiditate putând fi inhalati de catre persoanele care NU AU FOST AFECTATE DE EFECTUL INCENDIAR!). Deci el insusi, singur, este GAZ DE RAZBOI (gaz de lupta, 300 mg / metru cub de aer, timp de 10 minute = doza letala pentru om!!!)”, mai relatează sursa citată.

content-image