16.8 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSocialSanatateTu stii ce boli ascunde organismul tau de fiecare data cand mergi...

Tu stii ce boli ascunde organismul tau de fiecare data cand mergi la toaleta?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Unii oameni nu iau în seamă semnele pe care le dă organismul lor, însă în anumite situaţii atenţia la detalii este foarte importantă, scrie sanatate.bzi.ro. Fiecare dintre noi ar trebui să ştie care este culoare normală a scaunului, pentru că dacă aceasta se modifică, înseamnă că în corp au loc nişte schimbări neobişnuite.

Culoarea normală a scaunului poate varia de la galben-maro deschis până la maro închis și chiar aproape negru. Este bine de ştiut că nuanţa maro este determinată de prezența în fecale a bilei prelucrate în intestin și a particulelor alimentare nedigerate, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Fecalele decolorate, adică cele în nuanțe de gri, alb, galben pal pot fi semnul unor boli grave ale pancreasului, ale ficatului și ale tractului biliar.

Iată ce trebuie să faci dacă ai scaune decolorate!


 

Citeste si:

Ai incercat combinatia de bicarbonat de sodiu cu lamaie? Vezi aici reteta care TE PROTEJEAZA de cancer!


 

Acordă mai multă atenţie asupra a ceea ce mănânci

În anumite cazuri, consumul unor cantități mari de alimente grase, precum smântâna, slănina, untul, poate conduce la apariția scaunului de culoare galben-deschisă, și, deseori a scaunului lichid, cu un miros extrem de neplăcut.

Dacă observi că ai  frecvent scaune de culoare galbenă, chiar și după ce consumi puține alimente grase, este cazul să mergi la un control medical, deoarece acest lucru poate fi un semn al dereglării funcției pancreasului.

Ai grijă la medicamente 

Scaunele de culoare deschisă pot fi un semn de tulburare a funcției ficatului sub influența anumitor medicamente. Iată câteva care afectează funcția ficatului:  – antibiotice și medicamente antifungice (în special Tetraciclină)
– medicamente împotrivă gutei (de exemplu, Alopurinol)
– antiinflamatoare (în special, Ibuprofen)
– medicamente pentru tratamentul tuberculozei
– medicamente pentru tratamentul epilepsiei (în special, derivatele acidului valproic)
– aspirina și alte derivate ale aspirinei
– Acetaminofen (Paracetamol), în caz de supradozaj
– Metotrexat (în special, la persoanele care suferă de diabet zaharat)
– contraceptive orale

Dacă observi că aspectul scaunului de culoare deschisă este legat, în timp, cu începutul administrării unui medicament, mergi de urgenţă la doctor.

Ultimele stiri