Acasă ACTUALITATE Tupeu NESIMTIT: Dupa ce a provocat CELE MAI MARI proteste din istoria...

Tupeu NESIMTIT: Dupa ce a provocat CELE MAI MARI proteste din istoria Romaniei, PSD-istul Iordache-”Alta intrebare!” vine acum sa dea lectii in justitie!

438

Social-democratul Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a afirmat marţi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor că nu se aşteaptă de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a legislaţiei şi a menţionat că a văzut o anumită poziţie a actualului ministru care interpretează de la sine putere deciziile Curţii Constituţionale.

„Am văzut o anumită poziţie a actualului ministru al Justiţiei care interpretează de la sine putere deciziile Curţii. Discutând de abuzul în serviciu, dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag. Deci, dacă aşa gândeşte Ministerul sau colectivul care gândeşte în acest moment modificările la Codul penal, acela este colectiv care a elaborat Codurile penale. Deci, eu, personal, nu mă aştept de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a condiţiilor şi a legislaţiei în vigoare”, a spus Iordache, scrie agerpres.ro.

Iordache a răspuns astfel la propunerea secretarului de stat în Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ, de a se amâna discuţiile din Comisia juridică de la un proiect de lege de modificare a Codului penal în sensul punerii în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. El a precizat, în context, că nu este de acord cu această amânare.

Secretarul de stat Mariana Moţ a anunţat că Ministerul Justiţiei are în lucru un proiect de lege de modificare a Codului penal prin care se pun în acord textele cu deciziile Curţii şi urmează să fie pus în dezbatere în câteva zile.

„Poate nu este lipsit de relevanţă să vă aduc la cunoştinţă faptul că în acest moment Ministerul Justiţiei are în lucru un proiect de lege prin care se pun în acord textele asupra cărora CCR s-a pronunţat în sensul neconstituţionalităţii acestora. În acest proiect de lege se află şi punerea în acord a dispoziţiilor art. 301 cu dispoziţiile din decizia CCR 603 din 2015. Acest proiect de lege va fi pus în dezbatere publică în câteva zile, motiv pentru care v-aş ruga să aveţi în vedere eventuala amânare a dezbaterii proiectului”, a spus aceasta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos