Acasă ACTUALITATE Turcia se transforma in DICTATURA sub ochii opozitiei care anunta FURTUL alegerilor!...

Turcia se transforma in DICTATURA sub ochii opozitiei care anunta FURTUL alegerilor! Prima masura a liderului superm Erdogan: MOARTEA!

Principalul partid de opoziţie din Turcia cere renumărarea a până la 60% din voturile la referendumul constituţional de duminică, transmite Reuters. Vicepreşedintele Partidului Republican al Poporului, Erdal Askunger, a acuzat Înalta Comisie Electorală de ilegalităţi, după ce aceasta a anunţat că va lua în considerare şi buletinele de vot neştampilate de oficialii din secţiile de votare.

La rândul său, partidul kurd de opoziţie HDP a afirmat că referendumul, organizat cu Turcia în stare de urgenţă după tentativa de puci de anul trecut şi cu liderii kurzi în închisori, nu poate fi considerat pe deplin legitim. HDP mai susţine că rezultatele nu pot fi definitive până la soluţionarea contestaţiilor depuse la Înalta Comisie Electorală, scrie agerpres.ro.

În schimb, partidul naţionalist de opoziţie MHP, care a militat pentru „da” la referendum, consideră că rezultatul prin care democraţia parlamentară din Turcia este înlocuită cu un sistem prezidenţial este „fără îndoială o realizare de succes” şi trebuie respectat.

Ultimele rezultate parţiale neoficiale anunţate duminică seara de agenţia oficială de presă Anadolu erau 51,34% în favoarea modificării Constituţiei conform dorinţei guvernului şi a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anuntat duminica seara inceperea imediata a unui dialog cu premierul Binali Yildirim si cu opozitia nationalista privind reintroducerea pedepsei cu moartea, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Erdogan a facut declaratia la conferinta de presa la care a anuntat si victoria la referendumul constitutional prin care alegatorii turci au decis duminica sa ii confere prerogative sporite. El a precizat ca modificarile constitutionale aprobate prin referendum vor fi implementate dupa alegerile din 3 noiembrie 2019, informeaza agentia oficiala de presa a Turciei, Anadolu.

Presedintele Comisiei Europene a reafirmat luna trecuta faptul ca reintroducerea pedepsei capitale in Turcia, masura pe care Ankara a declarat ca o are in vedere dupa referendumul din 16 aprilie, va impiedica aderarea acestei tari la UE.

„Daca pedeapsa cu moartea este reintrodusa in Turcia, aceasta va duce la sfarsitul negocierilor” cu aceasta tara, a declarat Jean-Claude Juncker, pentru ziarul german Bild, vorbind de o „linie rosie”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAsta au promis in campanie?! Coalitia PSD+ALDE a numit PE PILE o coafeza drept manager de spital!
Articolul următorLiviu Dragnea a facut Pastile in Insulele Maldive! Romanii l-au taxat imediat: La multi ani… cu executare!