Acasă ACTUALITATE Ucraina da din nou lovitura: Dupa ce a scufundat nava de razboi...

Ucraina da din nou lovitura: Dupa ce a scufundat nava de razboi Moskva, acum a lovit si incendiat fregata amiral Makarov!

1550

Nava de razboi rusa Amiral Makarov a fost lovita de rachete ucrainene si a luat foc, anunta oficiali ucraineni citati de The Independent. Fregata este cea care a atacat recent Odesa cu cu rachete Kalibr.

Aceasta ar fi navigat in apropiere de Insula Serpilor din Marea Neagra.

Fregata ar fi cea mai recenta pierdere navala a Rusiei intr-o campanie zbuciumata, care vine dupa ce s-a raportat ca serviciile de informatii americane au ajutat Ucraina sa localizeze si sa scufunde nava de razboi rusa Moskva in urma cu cateva saptamani.

Consilierul prezidential ucrainean Pravda Gerashchenko a scris pe pagina sa de Telegram ca Amiralul Makarov a fost lovita de o racheta ucraineana anti-nava „Neptun”. El a citat surse rusesti.

Navele marinei ruse stationate in Crimeea au fost trimise pentru a-l ajuta pe amiralul Makarov, a mai spus el.

Dumskaya, un site de stiri de stat ucrainean, a scris ca fortele ruse au trimis elicoptere pentru a salva echipajul navei, despre care se spune ca ar fi format din 180 de persoane.

Amiralul Makarov este o fregata moderna incarcata cu rachete ghidate, potrivit World Directory of Modern Warships. Daca ar fi pierduta, flota de fregate a Rusiei ar scadea la 10.Ministerul rus al Apararii nu a comentat informatiile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos