Acasă International UCRAINA va organiza MANEVRE MILITARE comune cu NATO pe teritoriul sau!

UCRAINA va organiza MANEVRE MILITARE comune cu NATO pe teritoriul sau!

32

Ucraina va organiza manevre militare comune cu state din cadrul NATO si UE, in perioada mai-octombrie, pe teritoriul sau, si in apele Marii Negre.

Textul a fost aprobat de 235 de deputati. Niciun parlamentar nu a votat impotriva.

„Este o ocazie buna pentru dezvoltarea fortelor noastre armate”, a declarat ministrul Apararii Mihailo Koval.

Proiectul de lege a fost depus la 26 martie de catre presedintele interimar Oleksandr Turcinov, dupa alipirea Crimeei la Rusia. Kievul este ingrijorat de prezenta importanta a unor militari rusi la frontiera sa de est, temandu-se de o invazie, in pofida faptului ca Moscova a afirmat ca angajeaza o retragere partiala.

Adoptand acest text, Parlamentul autorizeaza intrarea pe teritoriul Ucrainei a unor forte straine pentru efectuarea a sapte exercitii.

Este vorba despre exercitiile „Public Order 2014” cu participarea politiei militare poloneze, „Rapid Trident 2014” cu fortele americane, „Safe Sky 2014” impreuna cu aviatia poloneza, „Sea Breeze 2014” cu fortele americane, doua exercitii multinationale, si anume „Light Avalanche – 2014” si „Carpates – 2014”, si „Sud – 2014” impreuna cu unitati de vanatori de munte din Romania si Republica Moldova.

Aceste manevre, la care urmeaza sa participe 7.000 de militari din 17 state, urmeaza sa aiba loc in vestul Ucrainei, dar si la Marea Neagra, in imediata apropiere a Crimeei, unde se afla cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagra.

Ucraina, o fosta republica sovietica, nu face parte din NATO, dar unele voci din randul noilor autoritati prooccidentale s-au pronuntat pentru o apropiere de organizatia atlantica. Rusia considera acest lucru o linie rosie.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos