Acasă Sanatate Uite cum sa te protejezi de CANCER, daca nu vrei sa renunti...

Uite cum sa te protejezi de CANCER, daca nu vrei sa renunti la FUMAT!

Multor oameni le vine foarte greu sa renunte la fumat, sau pur si simplu nu vor. In cazul lor exista solutii care totusi ii protejeaza de cancer, scrie kanald.ro.

Pentru fumatori sunt in general putine vesti bune. Cancerul la plamani este a doua cauza de deces la nivel mondial.

Iata ca azi am o veste buna si pentru fumatori! Desi cea mai buna strategie ramane renuntarea, iata ca curcumina din turmeric ajuta si pe cei intoxicati zilnic de carcinogeni.

Turmericul – polivalent in lupta anticancer


Citeste si:

Cresc peste tot in Romania. Plantele care te ajuta sa RENUNTI la fumat!

eguma pe care ORICE fumator ar trebui sa o manance!


Din 1987, Institutul National al Cancerului din SUA a testat peste 1000 de agenti diferiti pentru activitatea lor anticancer chemopreventiva, dintre care doar cateva au trecut spre studiile clinice. Curcumina, prezenta in condimentul indian turmeric, care este folosit in pudra de curry, este un astfel de agent.

Conform modului lor de actiune, agentii anticancer sunt clasificati in diferite subgrupe: antiproliferativi, antioxidanti sau blocatori de cancerigeni. Curcumina apartine tuturor subcategoriilor, avand mai multe mecanisme de actiune si blocand formarea, proliferarea si invazia cancerului. Mai mult, ne poate ajuta chiar inainte sa ajunga cancerigenii la celulele noastre (W. Park et al. New perspectives of curcumin in cancer prevention. Cancer Prevention and Research, 2013).

Un studiu din 1987 a investigat efectele curcuminei asupra capacitatii toxinelor de a altera ADN-ul si au descoperit ca curcumina este antimutagen eficient impotriva mai multor substante ce cauzeaza cancer, dar acest lucru a fost un studiu in vitro, adica in eprubeta (M. Nagabhushan et al. In vitro antimutagenicity of curcumin against environmental mutagens. Food Chemistry and Toxicology 1987)…

Citeste mai mult aici

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentScapa de negi in doar CATEVA ZILE, folosind ingrediente naturale!
Articolul următorAi poze cu epava de la Costinesti? Pastreaza-le, nu ve mai putea face altele, S-A DEZINTEGRAT!