Acasă Social Un detinut s-a taiat cu un cutit in sala de judecata, in...

Un detinut s-a taiat cu un cutit in sala de judecata, in fata procurorilor!

39

Un detinut s-a taiat cu un cutit in fata judecatorului, amenintand ca se omoara daca nu i se face dreptate. Detinutul este cunoscut pentru forme extreme de protest, el reclamand ca este discriminat din cauza orientarii sale sexuale, potrivit mediafax.ro.

Detinutul a renuntat dupa aproximativ doua ore la protest si a coborat de pe grilajul pe care se urcase, fiind imobilizat de jandarmi.

UPDATE: Detinutul a cerut sa fie transferat la Penitenciarul Rahova

Detinutul care a amenintat ca se sinucide, la Judecatoria Sectorului 4, a cerut sa fie transferat de la Penitenciarul Giurgiu la Rahova si sa nu fie sanctionat, fiind convins sa renunte la protest dupa ce vorbit cu un judecator, cu reprezentanti ai Asociatiei Accept, ai ANP si cu un negociator.

Potrivit reprezentantilor Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti, in jurul orei 09.45, in timpul sedintei de judecata a Sectiei Penale, detinutul a spart geamul aflat in spatele boxei acuzatilor si s-a urcat pe grilajul de protectie al acesteia, amenintand ca se va sinucide daca nu va fi ascultat.

Presedintele completului de judecata l-a asigurat ca va striga de indata dosarul sau de „contestatie impotriva incheierii judecatorului delegat”, insa detinutul a continuat amenintarile. In aceste conditii, presedintele completului a dispus evacuarea salii, suspendarea sedintei de judecata si a solicitat prezenta unei ambulante si a Politiei.

„Petentul si-a exprimat dorinta de a fi ascultat de un reprezentant al asociatiei Accept, asociatie care a fost de indata contactata, solicitandu-i-se sprijinul in solutionarea incidentului”, se arata intr-un comunicat de presa al Judecatoriei Sectorului 4.

Ulterior, detinutul a cerut sa stea de vorba cu un judecator de la Sectia Penala, pentru a-i comunica solicitarile sale. Acesta a mers in sala de judecata petnru a discuta cu detinutul impreuna cu un reprezentant al penitenciarului, cu politisti de la Sectia 14 si cu un negociator de la Politia Capitalei.

„Acesta a afirmat ca este nemultumit de regimul de detentie de la Penitenciarul Giurgiu si ca solicita transferul la Penitenciarul Rahova, fara a fi sanctionat pentru acest incident”, se mai arata in documentul citat.

In jurul orei 12.10, detinutul a aruncat cioburile de sticla pe care le tinea in mana, a coborat de pe grilajul din sala de judecata si a acceptat sa plece impreuna cu reprezentantii penitenciarului.

Articolul precedentCurtea Constitutionala a stabilit ca Legea privind EUTANASIEREA cainilor fara stapan este constitutionala!
Articolul următorAproximativ 25% dintre romani cauta intai sa economiseasca si apoi sa cheltuiasca bugetul disponibil!