Acasă International Un feribot cu peste 470 de persoane la bord a naufragiat in...

Un feribot cu peste 470 de persoane la bord a naufragiat in largul Coreei de Sud! VIDEO

20

Un feribot cu peste 470 de persoane la bord a naufragiat in largul Coreei de Sud. Au fost anuntate doua persoane decedate.

Feribotul, care transporta 448 de pasageri, dintre care 324 de liceeni si 14 profesori insotitori, si 29 de membri ai echipajului, asigura legatura intre portul Incheon (vest) si Insula Jeju (sud) si se afla la 20 de kilometride coasta de sud, potrivit agentiei Yonhap, care citeaza responsabili din cadrul serviciilor de salvare.

Vaporul transporta, de asemenea, 150 de vehicule.

Doua persoane au murit, miercuri, iar alte 368 au fost salvate in urma naufragiului.

„Feribotul este scufundat aproape complet”, a declarat ministrul.

Fotografiile difuzate de televiziuni arata nava inclinata la un unghi de 45 de grade, cu varful in apa, survolata de numeroase elicoptere. O alta imagine arata feribotul practic scufundat, singura parte vizibila fiind cea din spate.

In alte imagini video, pasagerii ingroziti, cu veste de salvare, urca in barcile de salvare in timp ce apa acopera putin cate putin puntea si feribotul aluneca usor sub apa.

Altii se arunca in apa, unde salvatorii, inclusiv echipajul a ceea ce pare a fi un vapor de pescuit, ii recupereaza.

Temperatura apei este de 12 grade Celsius.

Vaporul se deplasa catre insula Jeju (sud) si a trimis un semnal de alarma la ora 09.00 (03.00 ora Romaniei). Marturiile pasagerilor sugereaza ca feribotul s-a lovit de fundul marii.

„Am auzit un zgomot puternic si vaporul a inceput brusc sa se incline”, a declarat prin telefon un liceean pentru postul de televiziune YTN.

„Unii dintre prietenii mei au cazut violent si au inceput sa sangereze. Am sarit in apa si vapoarele de ajutor ne-au recuperat”.

Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de insula Byungpoong, iar conditiile meteo erau „bune”, cu rafale de vant slabe, potrivit pazei de coasta.

Liceenii, care veneau de la o scoala din Ansan (la sud de Seul), mergeau in excursie scolara la Jeju, unul dintre locurile foarte turistice din Coreea de Sud si supranumit deseori „Hawaii sud-corean”.

In amfiteatrul institutiei, parintii elevilor s-au reunit si imaginile televizate arata scene de haos: unii parinti striga impotriva conducerii scolii, in timp ce altii incearca cu disperare sa isi contacteze copiii prin telefon.

„Tocmai am vorbit cu fiica mea. A zis ca a fost salvata impreuna cu alti zece liceeni”, afirma o mama, usurata, pentru televiziunea YTN. „Au sarit in apa inainte de a fi salvati. Unul a fost ranit la picior si primeste ingrijiri la spital”.

Echipele de salvare sunt formate din 18 elicoptere si 34 de nave, comerciale, militare si ale pazei de coasta.

Sute de feriboturi asigura legatura intre coastele sud-coreene si insule in fiecare zi. iar accidentele sunt rare. Dar 300 de persoane au murit in octombrie 1993 cand un feribot s-a scufundat in largul coastei de vest.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos