Acasă Sanatate Un medic din New York a ramas UIMIT dupa ce a vizitat...

Un medic din New York a ramas UIMIT dupa ce a vizitat un mic spital dintr-un orasel din Romania: E FANTASTIC! Puteti face aici TOT ce facem noi in SUA!

31

Spitalul Municipal din Moinești, un oraș cu puțin peste 20.000 de locuitori i-a impresionat pe medicii din țară și din străinătate.

10 de medici străini îi învaţă pe colegii lor români tehnici noi de operaţie, atât clasice, cât şi laparoscopice aplicabile în cazuri grave. Sala unde se fac intervenţiile are aparatură cum poate fi găsită în orice spital modern, informează digi24.ro.  

Dr Ritha Alhindawi, Laparoscopic Surgery, New York: „Progresul este fantastic. Cu minimum de posibilităţi, de instrumente şi aparatură de ultimă generaţie pot face aici aproape tot ce putem face noi în Statele Unite ale Americii unde avem cu totul altfel de condiţii. Am fost impresionat că în acest spital se poate face orice operaţie, indiferent cât de complexă şi dificilă este”.

Dr Ran Ratz, Ziv Medical Center Israel: „Este un spital frumos, sunt foarte multe asemănări între acest spital şi spitalul nostru din Israel. Venim din Zefat, spitalul nostru se numeşte Ziv Medical Center”.

Evident, şi medicii din Capitală au fost impresionaţi de spitalul aflat într-un oraş cu puţin peste 20.000 de locuitori.

Nicolae Iordache, profesor chirurgie generală Universitatea Carol Davila din București, Spitalul Sf. Ioan: „Lucruri noi, de ultimă generaţie şi îţi dă sentimentul că faci o chirurgie modernă, într-adevăr”.

Prof. Nicolae Suciu, președintele Societății Române de Obstretică Ginecologie: „Ar trebui să creeze invidie în multe alte unităţi şi de aici o mobilizare pentru a-şi dori să aibă aşa ceva”.

Vezi video aici:

Ambulatoriul a fost modernizat şi dotat cu aparatură performantă cumpărată din fonduri europene – Dr Adrian Cotârleţ, manager Spitalul Municipal Moineşti: „Medicii din străinătate nu vin în spitalul Moineşti pe un teren viran, ei cunosc ce posibilităţi tehnice are spitalul respectiv, ce pregătire profesională au medicii care lucrează în acest spital”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos