Un ORAS din ROMANIA a devenit capitala mondiala a hackerilor!

32

O echipa de la agentia Reuters s-a deplasat in Ramnicu-Valcea, capitala mondiala a hackerilor, pentru a afla motivul pentru care un numar impresionant de tineri s-au dedat la furturi pe internet.

Ramnicu-Valcea este un adevarat loc al contrastelor, relateaza agentia Reuters. Saracia orasului pare sa fie sfidata de soferii tineri, aflati la volanul unor bolizi de lux.

„De cum intrai intr-un oras ca Dragasani, unde economia cazuse, unde oamenii isi gaseau cu greu un loc de munca, constatai ca e o contradictie flagranta pe strada. Masini noi, masini scumpe, masini straine. La fel in municipiul Ramnicu Valcea”, spune Valerica Rascu, director de liceu.

Jurnalistii de la Reuters au discutat cu politistii implicati in lupta contra pirateriei informatice. Acestia sustin ca multi tineri s-au apucat de infractiuni cibernetice dupa ce au vazut succesul colegilor lor.

„Necesitatile tehnice pentru a savarsi astfel de fapte nu sunt foate avansate. Au fost mai multe persoane care, cu mai multi ani in urma, au reusit sa obtina o anumita suma de bani, astfel ca si altii au fost atrasi in mirajul acestor fapte”, spune politistul.

Multi tineri au prins tainele pirateriei inca de pe bancile liceului.

„Ramnicu Valcea a ajuns „orasul hackerilor” pentru ca aici este o populatie destul de numeroasa si majoritatea oamenilor se ocupa cu calculatoarele la noi in oras. Majoritatea liceelor au profile mate-info, iar inca din clasa a noua, elevii invata sa lucreze cu programele”, spune un student.

Hackerii romani au lasat mii de oameni fara bani, dupa ce le-au compromis conturile sau le-au obtinut detaliile cartilor de credit. Agentii FBI au instruit aproximativ sase sute de investigatori romani, insarcinati cu impiedicarea pirateriei si arestarea celor vinovati.

Sursa: realitatea.net

Transparenta face diferenta