27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăStirea zileiUn roman UMILIT la locul de munca, in Danemarca, si-a DAT IN...

Un roman UMILIT la locul de munca, in Danemarca, si-a DAT IN JUDECATA patronul! A primit DESPAGUBIRI URIASE in justitie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un român care muncea în Danemarca și-a dat în judecată patronul pentru că nu a primit zile libere. În instanță a câștigat 115.000 de euro.

Omul a lucrat atat de mult la un restaurant incat s-a imbolnavit si a fost internat. Mai mult, spune el, proprietarul il umilea iar banii pe care ii lua pentru programul infernal si tratamentul inuman erau putini. O asociatie l-a ajutat sa ajunga la tribunal, si sa castige daune de 115.000 de euro, informează stirileprotv.ro.

In urma cu doi ani, Danut si-a lasat acasa, in Iasi, iubita si tatal pensionar, si a plecat singur in Danemarca in cautarea unui trai mai bun. S-a angajat intr-un restaurant situat la 20 de kilometri de orasul Aalborg (Olborg), – la sfatul unor amici.

Danut, roman stabilit in Danemarca: “Au lucrat si ei tot in domeniul pe restaurant, dar ei au avut noroc ca n-au fost tratati cum am fost tratat eu.”

Proprietarul un chinez i-a promis romanului o mie de euro pe luna, cazare si doua mese gratuite.

Danut, roman stabilit in Danemarca: “Am lucrat exact ca pe plantatia din China, incepeam la ora 11 – 12 ziua si terminam in jur de 12 noaptea. Si am muncit de pe 20 iunie 2014 pana pe 5 octombrie 2014, zi de zi, fara nicio zi libera.”

Kurt Frederiksen, Asociatia 3F Aalborg: “A fost angajat pe un salariu zilnic, cred ca erau 250 de coroane daneze pe zi, dar o zi insemna ca daca nu muncea 10 ore nu era platit. Cand lucrezi in restaurant e in regula sa lucrezi 10-12 ore pe zi, dar trebuie sa ai doar 160 de ore pe luna muncite. Deci e ok sa lucrezi o zi 10-12 ore, dar ziua urmatoare doar 5 ore.”

Dupa aproape o jumatate de an, si un control al autoritatilor daneze, chinezul i-a facut contract legal, insa a notat acolo ca romanul munceste 2 ore si jumatate pe zi.

Desi a fost angajat ca bucatar, Danut facea mult mai multe. Spala inclusiv toaletele clientilor si ale angajatilor.

Danut, roman stabilit in Danemarca: “Eram la modul all inclusive. Spalam undeva la peste o mie de vase pe zi, singur.”

Ultimele stiri