Acasă Dosar Un soi românesc de varză va fi prezentat de cercetătorii de la...

Un soi românesc de varză va fi prezentat de cercetătorii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău la Congresul mondial de Horticultură

85

Un soi românesc de varză va fi prezentat de cercetătorii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău la Congresul mondial de Horticultură, care va avea loc în Franţa între 14 şi 20 august.

„Licurişca” este un soi vechi de varză care a contribuit la obţinerea mai multor varietăţi autohtone valoroase. Prima apariţie în literatura de specialitate datează din 1926. Datorită studiilor de restaurare, soiul este readus acum în atenţia cercetătorilor din întreaga lume. El poate fi introdus în viitor în producţie şi are potenţial de comercializare datorită culturii timpurii, aspectului uniform şi plat, conţinutului suculent şi frunzelor subţiri şi fine.

„Licurişca” este doar una dintre cele patru lucrări pe care cercetătorii români le vor prezenta la congres, în faţa reprezentanţilor din 200 de ţări, care constituie elita lumii ştiinţifice în horticultură.

La ultima ediţie a Congresului Mondial de Horticultură, în 2018, la Istanbul, studiul despre tomatele româneşti prezentat de Staţiunea de cercetări legumicole din Buzău a primit „Premiul pentru tinerii cercetători”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos