Acasă International Uniunea Europeana risca sa ramana fara fonduri pentru actiunile in favoarea angajarii...

Uniunea Europeana risca sa ramana fara fonduri pentru actiunile in favoarea angajarii tinerilor!

14

Parlamentul European a avertizat ca nu vor mai exista fonduri disponibile in noiembrie pentru a finanta actiunile in favoarea angajarii tinerilor.

„Pozitia statelor este imposibil de sustinut, deoarece din noiembrie nu vom mai avea 2,5 miliarde de euro pentru a finanta actiunile Fondului Social European”, a afirmat eurodeputatul conservator francez, Alain Lamassoure, negociator al Parlamentului European.

Bugetul european aprobat in februarie de liderii europeni pentru perioada 2014-2020 prevede 960 de miliarde de euro in credite de angajament si 913 miliarde in credite de plata. O suma de sase miliarde de euro ar trebui sa finanteze actiuni in favoarea angajarii tinerilor. Dar compromisul la care au ajuns liderii UE ar trebui sa fie aprobat si de Parlamentul European, care il considera insuficient.

Presedintele francez, François Hollande, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au pledat miercuri, in cadrul unei intalniri la Bruxelles, pentru un acord rapid cu Parlamentul European, pentru a putea anticipa primele finantari prevazute pentru 2014, in scopul de a demara in iunie sau iulie primele actiuni in favoarea angajarii tinerilor.

„Bugetul pe 2013 este foarte scazut si inca de la 1 ianuarie a trebuit sa se aloce 16 miliarde de dolari din plata arieratelor pentru 2012. Nu mai exista spatiu de manevra”, a avertizat Alain Lamassoure.

Liderii europeni vor trebuie sa arbitreze in timpul summitului din iunie, a afirmat el.

Parlamentul European a conditionat acordul bugetar plurianual de angajamentul statelor de a creste bugetul pe anul 2013 cu 11, 2 miliarde de euro, pentru a termina cu plata arieratelor pe 2012.

Statele membre au incheiat marti un acord politic pentru cresterea bugetului pe 2013 cu 7,3 miliarde de euro, conditionand deblocarea acestor fonduri de acordul Parlementului European asupra bugetului plurianual.

„Este inacceptabil”, a deplans Alain Lamassoure. „Daca interpretam decizia luata marti de ministrii Economiei si Finantelor, aceasta inseamna ca trebuie amanat votul Parlamentului European cu privire la bugetul plurianual pana la mijlocul lunii octombrie”, a avertizat el.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos