Acasă Stirea zilei Unul dintre cei mai iubiti preoti din Romania, parintele Necula, pe terenul...

Unul dintre cei mai iubiti preoti din Romania, parintele Necula, pe terenul de fotbal. S-ar fi bagat la un meci scurt!

20

Părintele Contantin Necula a vizitat jucătorii echipei FC Hermannstadt. Acesta a povestit că este un împătimit al acestui sport şi că, la rândul său, a jucat şi el fotbal.”Am jucat o vreme bucuros fotbal și nici acum nu m-aș da îndărăt”. 

Cu o zi înaintea unuia dintre cele mai importante meciuri din acest tur, cel cu Ripensia, fotbaliștii echipei FC Hermannstadt au primit la stadion vizita părintelui Constantin Necula. „Cred că, pentru ei, fotbalul este o chestiune de bucurie. I-am văzut jucând, îi văd ce fac și știu că e și o chestie de bucurie mai presus decât orice”, a declarat părintele înainte de a intra în vestiar.

Părintele Necula a practicat fotbalul la Brașov, jucând pe postul de portar. „Am jucat la Brașov, la „Steagul”. Vremuri bune! Aveam loturi bune la copii și juniori. Am jucat o vreme bucuros fotbal și nici acum nu m-aș da îndărăt. Mi-a plăcut foarte mult să fiu portar. Cred că școala fotbalului, școala unui sport de echipă ajută foarte mult în voința unui tânăr și dezvoltarea lui ulterioară”, a mai spus părintele Necula în vreme ce urmărea de pe margine un exercițiu comandat de antrenori, în care jucătorii manevrau un balon oval, de rugbi.

„Ăsta știți cum se numea pe vremea mea? Pioneer ball! Portăreii mai au încă puțin de crescut”, a completat părintele, amintindu-și nu nostalgie de vremurile din tinerețe, când apăra poarta juniorilor „Steagului”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos