Acasă Economie Veste buna pentru fermieri! Pana luni toti vor obtine subventiile pentru suprafata...

Veste buna pentru fermieri! Pana luni toti vor obtine subventiile pentru suprafata agricola

Veste buna pentru cei 1.027.000 de fermieri care au cerut subventii pentru suprafata agricola. Dosarele au fost aprobate, iar 90% din plati au fost operate, a declarat vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prezent la conferinta Romanian Organic Forum.

daniel constantin

„Pentru ca suntem pe data de 31 si am promis ca pana astazi facem toate platile, in primul rand vreau sa va spun ca am reusit sa finalizam platile pentru motorina, pentru trimestrul II. Sunt 124 de milioane de lei care sunt deja in conturile fermierilor. Ieri am inceput si astazi finalizam si plata pentru cei care au renta viagera, cea de-a doua transa. Este vorba de 13.000 de fermieri cu o valoare de 24 de milioane de lei. Platile pe suprafata, asa cum am promis am venit anul acesta cu o masura exceptionala, sa platim in avans. Regulamentul european permite plata de la 1 decembrie. Am venit si anul acesta cu aceasta plata exceptionala, a avansului din data de 16 octombrie. Vreau sa va spun ca marea parte, peste 90% dintre fermieri deja au ordinele de plata semnate, operate si o mare parte au banii in cont”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a declarat ca mai exista un numar mic de fermieri care vor primi banii in cont vineri, sambata, posibil si luni.

„Cert este ca toate dosarele celor 1.027.000 de fermieri au fost aprobate, procesate, au intrat in baza de date si peste 90% dintre acestia au deja platile operate”, a precizat Daniel Constantin.

De asemenea, Constantin a spus ca fermierii primesc 69 de euro pentru fiecare hectar pe care il lucreaza. Plata in anul 2014 este de 159 de euro pe hectar bani care intra conturile fermierilor. Potrivit ministrului Agriculturii, plata europeana a crescut de anul trecut de la 139 la 159 la care se adauga 21 de euro de la bugetul de stat. Acum fermierii primesc avansul de 69 de euro, iar diferenta o vor primi incepand cu 1 decembrie.

Sursa: Agerpres

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMERGI DUMINICA LA VOT? Uite care este ordinea candidatilor la prezidentiale pe buletinul de vot
Articolul următorLOVITURA PENTRU STEAUA INAINTE DE DERBY-UL CU DINAMO! Rusescu OPERAT DE URGENTA! A fost in pericol sa isi PIARDA OCHIUL!