23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialVeste proasta! Luna viitoare pretul gazelor CRESTE SEMNIFICATIV!

Veste proasta! Luna viitoare pretul gazelor CRESTE SEMNIFICATIV!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Daca vezi flacara rosie la aragaz esti in pericol de moarte

Flacăra roșie de la aragaz ne avertizează cu privire...

Liberalii anunta ca alimentele de bază se vor ieftini cu până la 10%

Liberalii consideră că ieftinirea alimentelor de bază nu va putea depăși...

Vara aduce si vesti proaste pentru toti romanii. Preţul gazelor urmează să crească începând de luna viitoare. Majorarea ar fi de 6%, potrivit România TV.

Preţul gazului pentru populaţie va creşte în medie cu circa 5% pe an până în 2018, potrivit calendarului de liberalizare al pieţei reglementate convenit cu FMI. Conform unor surse din Guvern, citate de economica.net, prima ajustare de preţ se va face de la 1 iulie, când preţul pe care îl plătesc consumatorii casnici va creşte cu circa 6%.

„Preţul gazului va creşte cu câte 6 lei/MWh în fiecare an, până în 2018. Am reuşit să convingem FMI să ne oprim la 78 de lei/MWh, de la 90 de lei/MWh cât doreau ei iniţial”, arată sursele.

Calendarul de liberalizare presupune niveluri de preţ pentru gazul intern de 60 de lei/ MWh pentru 2015, 66 de lei/MWh în 2016, 72 de lei/MWh în 2017 şi 78 de lei/MWh în 2018, nivel la care scumpirile se vor opri. Apoi, se va face o analiză de piaţă, şi dacă preţul gazelor interne încă este sub preţul pieţei, scumpirile vor continua în ritm mai redus până în 2021, explică sursele citate.

Ultimele stiri