7.5 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăSocialSanatateVesti bune pentru consumatori: berea intareste sistemul osos

Vesti bune pentru consumatori: berea intareste sistemul osos

in:

Stiri pe acelasi subiect

Consumatorii de bere au motive în plus de bucurie, întrucât un studiu realizat de către Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din California arată că berea întăreste oasele si ajută la prevenirea unor boli ale sistemului osos precum osteoporoza.

 

Conform acestei cercetări, densitatea structurii osoase depinde de cantitatea de siliciu din dietă. Siliciul este important pentru cresterea si dezvoltarea structurii osoase si se regăseste în bere în cantitati semnificative.

„Siliciul prezent în bere este, într-adevăr, printre ingredientele nutritive care sunt benefice pentru sănătatea organismului uman. Cei care consumă moderat bere sunt mai putin predispusi la osteoporoză, spre deosebire de abstinenti sau de persoanele care consumă alcool în cantităti foarte mari”, sustine Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

 

Cercetătorii de la Universitatea din California au realizat un studiu în care au analizat modul de fabricare si de procesare a 100 mărci de bere si continutul de siliciu din acestea. Rezultatele au arătat că în functie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame pe litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care detin concentratii mari de malt si de hamei sunt cele mai bogate în siliciu. În plus, studiul arată că berea de tip lager este cea mai bogată în siliciu.

Specialistii americani sustin că berea, consumată cu moderatie, poate duce la cresterea sau mentinerea densitatii minerale a oaselor odată cu înaintarea în vârstă si astfel, această băutură poate reduce riscul aparitiei osteoporozei. Mai mult, estimările arată că osteoporoza este o boală care afectează 12% din bărbatii de peste 50 de ani si 33% din femeile din aceeasi categorie de vârstă.

În cadrul studiului, cercetătorii au luat în considerare factori precum vârsta, sexul respondentilor, consumul mediu de bere, dar si tipul de bere analizată. Specialistii atrag însă atentia că este vorba despre un consum moderat de bere, sustinut de un stil de viata sănătos si o alimentatie corespunzătoare.

 

 

Ultimele stiri