Acasă Social Vezi cand intra in vigoare noul mers al trenurilor

Vezi cand intra in vigoare noul mers al trenurilor

26

Noul mers al trenurilor 2012-2013, care va fi valabil pana la 14 decembrie 2013, va intra in vigoare din data de 9 decembrie, informeaza CFR Calatori.

Oferta de transport feroviar de pasageri a fost adaptata la cerintele pietei de calatori atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport cat si prin asigurarea conditiilor minime pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile.

Zilnic, se vor afla in circulatie 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decat in planul de mers 2011-2012.

In traficul intern s-a implementat mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord – Rosiori, Rosiori – Craiova, Constanta – Mangalia, Bucuresti Nord – Ploiesti, Ploiesti Sud – Urziceni, Buzau – Marasesti, Iasi – Ungheni Prut.

Pentru asigurarea mobilitatii si pentru desfasurarea unui transport de pasageri competitiv, e necesara realizarea unei retele de transport complet integrate, care sa puna in legatura diferitele moduri de transport. In acest sens, o solutie pe termen lung este introducerea acestui sistem de mers de tren cadentat, care sa asigure legaturi frecvente intre marile orase ale tarii si capitalele de judet.

In traficul international s-au introdus doua noi trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmatiei. Prin incheierea unui contract de colaborare intre operatorul national feroviar de pasageri din Romania – CFR Calatori si MAV Trakcio – operatorul feroviar de tractiune din Ungaria, s-a urmarit fluidizarea traficului feroviar cu Ungaria prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internationale utilizand o singura locomotiva intre Bucuresti si Budapesta.

In 2013 vor continua, pe de o parte lucrarile de reabilitare a liniei pe coridorul IV Paneuropean, demers ce va avea efect direct in diminuarea semnificativa a capacitatii de circulatie (pana la 50% pe zonele cu lucrari) si, pe de alta parte se vor deschide noi santiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunarene pe tronsonul Fetesti-Saligni si a tronsoanelor de cale ferata: Curtici – Simeria, Simeria – Coslariu si Coslariu – Sighisoara. Realizarea acestor lucrari, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativa a orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie.

CFR Calatori va mentine ofertele comerciale existente, prin care acorda reduceri la transportul feroviar atat in traficul intern cat si in cel international (Minigrup 2-5, biletul dus-intors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipatie a biletelor de tren, abonamente, facilitati copii, reduceri la cumpararea online, reduceri la cumpararea cu anticipatie, cardul TrenPlus etc.).

Distributia de bilete se va asigura prin canalele existente: on-line, statii si agentii, automate de vanzare.

Brosura “Mersul Trenurilor de Calatori 2012-2013” va putea fi achizitionata din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara la pretul de 13 lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos