16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialProgramul “ Rabla”. Termenul de utilizare a tichetelor valorice, prelungit pana pe...

Programul “ Rabla”. Termenul de utilizare a tichetelor valorice, prelungit pana pe 10 decembrie

in:

Stiri pe acelasi subiect

Piata AUTO, pe minus dupa primele doua luni, cu o scadere de 3,8%!

Vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale noi au scazut...

Dacia si-a crescut cota de piata in Germania

Masinile fabricate de compania Dacia Renault prind tot mai...

Romanii isi pot cumpara noul Renault Fluence. Pretul porneste de la 14.900 euro. Galerie foto

Noul Renault Fluence, in versiunea facelift a modelului care...

Termenul de utilizare a tichetelor valorice din Programul “Rabla” a fost prelungit cu aproape o luna fata de data stabilita initial, pana pe 10 decembrie 2012, in timp ce ultima cerere de decontare se poate depune pana cel tarziu la data de 13 decembrie, se arata in Ordinul pentru aprobarea de derogari de la dispozitiile programului guvernamental, publicat de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) şi aprobat de ministrului Mediului şi Padurilor, Rovana Plumb.

Potrivit documentului, neutilizarea voucherelor pana cel tarziu in data de 10 decembrie a.c., conduce la pierderea dreptului de utilizare a acestora pentru prima de casare.

O alta derogare de la vechile dispozitii se refera la cererile de decontare care pot fi depuse pana pe 13 decembrie 2012, iar procedura de decontare efectiva se va face pana cel tarziu pe 24 decembrie a.c.

In cazul in care achizitionarea autovehiculului nou nu se realizeaza din culpa exclusiva a producatorului validat, acesta are obligatia de a oferi proprietarului inscris, in maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012, posibilitatea ca cumpere un autovehicul nou, din al carui pret se va scadea contravaloarea tichetului/tichetelor, se precizeaza in Ordinul citat.

AFM a alocat pentru Programul Rabla 2012, in doua etape, 171 de milioane de lei, suma care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

In prima etapa a programului, care a inceput in data de 3 aprilie 2012, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar in etapa a II-a, demarata pe 8 august 2012, au fost alocate alte 57 milioane de lei pentru casarea a inca 15.000 de maşini. Din cele 45.000 de tichete aferente acestui program tiparite de AFM şi repartizate colectorilor (REMAT-uri), 43.350 au fost alocate persoanelor fizice, iar 1.650 persoanelor juridice.

Conform Ghidului de finantare, repartizarea tichetelor s-a facut pe judete, in functie de numarul de locuitori. De asemenea, la nivelul fiecarui judet, tichetele au fost repartizate in mod egal intre colectori. Ultimele 15.000 de tichete, alocate in etapa secunda a Programului Rabla au fost destinate numai persoanelor fizice.

Ultimele stiri