Acasă ACTUALITATE Victor Ciorbea, prietenul fostului primar al Capitalei: Oprescu trebuie internat de urgenta,...

Victor Ciorbea, prietenul fostului primar al Capitalei: Oprescu trebuie internat de urgenta, starea lui e GRAVA!

44
O ancheta efectuata de Avocatul Poporului in arestul in care este tinut Sorin Oprescu a concluzionat ca acesta ar trebui internat intr-un spital, avand in vedere „bogata incarcatura patologica” a acestuia, susceptibila sa „provoace afectiuni cardiovasculare”. „Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuia urmarit si deferit unei sectii de cardiologie” care sa dispuna de toate dotarile necesare, a spus doctorul care a facut parte din echipa de ancheta a Avocatului Poporului.

In plus, s-a constatat ca „regimul alimentar nu e adecvat” si ca „persoanele private de libertate sunt dependente de pachetele pe care le primesc”.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a precizat ca in cazul lui Sorin Oprescu „riscurile sunt foarte mari”, conform hotnews.ro.


Ciorbea a precizat ca nu se pronunta daca se impune sau nu arestul preventiv: „Ne intereseaza problema respectarii dreptului la sanatate si integritate fizica, corporala si, de ce nu, la viata”.Reamintim ca Victor Ciorbea s-a autosesizat in cazul lui Sorin Oprescu si a trimis in urma cu o zi o echipa care sa analizeze conditiile in care este tinut in arest preventiv primarul suspendat al Capitalei.

Astfel, la arestul Capitalei s-au deplasat doi reprezentanti ai institutiei, un medic si un reprezentant al unui ONG specializat in astfel de chestiuni.

Victor Ciorbea a precizat ca a luat aceasta decizie dupa ce a constatat „ca este foarte serios pus sub semnul intrebarii dreptul la sanatate”.

Intrebat ce se poate intampla in urma unei astfel de vizite, Avocatul Poporului a raspuns ca „s-ar putea face imediat o recomandare catre conducerea arestului actionand si pe linie ierarhica si se poate merge pana la varful ierarhiei, respectiv „minister, poate chiar mai sus, guvern, parlament”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos