10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO - Aceasta este CEA MAI FRUMOASA cale ferata din Romania! E...

VIDEO – Aceasta este CEA MAI FRUMOASA cale ferata din Romania! E mai cunoscuta in strainatate decat in tara noastra!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cum ar putea fi convertite biletele de tren nefolosite in bani

Ne apropiem cu pasi repezi de campania electorala si...

Dezastru iminent: Pod CFR tinut in picioare cu pari din lemn!

Imagini incredibile au fost filmate în Bacău. Un pod...

Cea mai veche și spectaculoasă cale ferată montană din Sud-Estul Europei, ruta Oravița Anina, este promovată de CFR Călători la Târgul de Turism al României.
Trenurile au in componenta doua vagoane (trei in sezonul estival) si circula in fiecare zi dupa urmatorul program:
-plecare Oravita 11:15, sosire Anina 13:05
-plecare Anina 13:30, sosire Oravita 15:20

“Oferta de rezervare a locurilor este o buna oportunitate pentru agentiile de turism si pentru grupurile organizate, de cel putin 6 persoane, care isi pot planifica calatoria cu o luna, pana la trei luni inainte, cumparand cu anticipatie bilete, atat pentru grupuri organizate, dar si individual”.

Pentru aceasta ruta se aplica:

-Ofertele comerciale si reducerile aferente (Bilet dus-intors, Minigrup 2-5, Cartea VSD, Biletul de weekend, procurarea cu anticipatie a legitimatiilor de calatorie, etc.)

-Reducerile si facilitatile acordate prin acte normative (elevi si studenti, pensionari, revolutionari, veterani de razboi, persoane persecutate din motive politice si etnice, persoane cu handicap, locuitorii muntilor Apuseni)”, a anuntat CFR Calatori, citat deresita.ro

Linia ferată Oravita-Anina este a cincea cale ferată de pe teritoriul României, respectiv prima cale ferată montană. Construita in timpul Imperiului Austriac, reprezintă un monument cultural unic in România precum şi o realizare tehnică deosebită. A primit supranumele de ‘Semmeringul banatean’ fiind construită doar câţiva ani după faimoasa cale ferată ‘Semmering’ din Austria.
Vezi aici Video:

Potrivit oravita-anina.eu Linia ferată Semmering are o lungime totala de 40 Km întreGlognitz-Mürzuschlag) pe o diferenţă de nivel de 388 m; la noi este o diferenţă de nivel de 340 mpe o lungime de 34 km. Acolo au fost construite 15 tunele, iar aici14tunele. Cel mai înalt viaduct al căi ferate Semmering are 47m, viaductul Jitin are37 m. Deosebirea mare constă în lungimea tunelurilor. Cel mai lung are 1428 m, în timp ce pe linia Oraviţa-Anina cel mai lung este de 660 m(Gârlişte).

foto: feroviarul.ro

Ultimele stiri