29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Cum au reactionat italienii la cutremur! Cel putin sase morti,...

VIDEO – Cum au reactionat italienii la cutremur! Cel putin sase morti, pana acum!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un cutremur de magnitudine 6,2 s-a produs miercuri dimineaţa în centrul Italiei, lângă Perugia, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Cel puțin 6 persoane și-au pierdut viața, potrivit unui bilanț provizoriu.

S-au prăbușit clădiri în trei provincii, iar mai multe persoane ar fi sub dărâmături. Primarul orașului Amatrice, din provincia Rieti, a declarat că localitatea a fost distrusă. „Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul din Amatrice, Sergio Pirozzi.

Potrivit serviciului de monitorizare geologică al Statelor Unite (U.S. Geological Survey, USGS), seismul a fost înregistrat la ora locală 3.36 (4.36 ora României), în Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adâncime de numai 10 km, considerată foarte mică. USGS a estimat iniţial magnitudinea la 6,4.

Cutremurul a durat 20-30 de secunde, potrivit martorilor, și a avut mai multe replici puternice, printre care una de 5,4 grade Richter. Oamenii speriați au ieșit pe străzi de teama prăbușirii clădirilor.

Şocul a fost resimţit până la Roma, precizează Reuters, dar televiziunea de stat italiană RAI a transmis că nu s-au raportat imediat victime sau clădiri prăbuşite în capitala Italiei. Guvernul Italiei este în contact cu agenţia de protecţie civilă, a anunţat prin Twitter purtătorul de cuvânt al premierului Matteo Renzi.

content-image

Ultimele stiri