15.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialAngajariVIDEO - Dascal foarte respectat in Romania: Copiii nostri termina 12 clase...

VIDEO – Dascal foarte respectat in Romania: Copiii nostri termina 12 clase si nu sunt buni de nimic!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Subiectele la limba română de la Bacalaureatul de anul acesta au fost uşoare şi, paradoxal, au fost date în funcţie de preferinţele elevilor. Este opinia profesoarei Florina Rogalski, invitată la Realitatea TV. Totodată, ea a identificat mai multe nereguli de la examenul maturităţii şi propune câteva soluţii pentru viitor.

„Nu pot sa fiu de accord cu ministrul Cîmpeanu care a spus și a repetat că s-au dat subiecte medii. Ușsoare au fost date, paradoxal, în funcție de posibilitățile elevilor, de preferințele lor literare”, a spus FLORINA ROGALSKI la Realitatea TV.

Deşi rata de promovare a crescut în ultimii doi ani, situaţia învăţământului românesc rămâne tragică pentru că naşte viitori şomeri, apreciază cadrul didactic.

„Ne ducem la 450.000 deci aproape jumătate de million de elevi care după învăţământul de 12 ani sunt aproape nimeni”, a observat profesoara.


Citeste si:

Ce nota a luat fiica lui Emil Boc la Bacalaureat?!

E de rasul curcilor! N-a fost in stare sa scrie corect CONTESTATIA la Bac!


Florina Rogalski a identificat şi alte câteva puncte slabe ale bacalaureatului de anul acesta.

„Absenteismul este major, subiectele facile, structurile învechite ale probelor de examen de 12 ani. Multe dintre diferențe la recorectare depășesc un punct ceea ce e foarte mult”, a spus profesoara.

Pentru a ieşi din impasul existent în învăţământ, profesoara vine cu propuneri.

„Examen de admitere în liceu, nu repartiție computerizată. Ar trebui schimbată programa de liceu. Examenele orale la Bacalaureat să fie cu note, iar subiectele sa fie regândite în structura lor”, spune FLORINA ROGALSKI.

Ultimele stiri