Acasă ACTUALITATE VIDEO – De la ATENTATE trec la LUPTE DE STRADA! Violente in...

VIDEO – De la ATENTATE trec la LUPTE DE STRADA! Violente in centrul Bruxelles-ului, intre fortele de ordine si POPULATIE!

9
Incidente violente în piaţa Bursei din Bruxelles, transformată în ultimele zile în loc de pelerinaj pentru miile de oameni veniţi se aducă un omagiu victimelor atentatelor de marţi.Forţele de ordine belgiene au fost nevoite să folosească tunuri cu apă în încercarea de a dispersa aproximativ 200 de manifestanţi naţionalişti care au pătruns duminică în piaţa din Bruxelles transformată în memorial după atentatele teroriste de marţi, relatează AFP.

„Suntem huligani” sau „Suntem la noi acasă” au strigat manifestanţii îmbrăcaţi în negru, adunaţi în Piaţa Bursei, acolo unde ‘marşul împotriva fricii’ prevăzut duminică a fost anulat la cererea autorităţilor, care au invocat nivelul de alertă antiteroristă încă ridicat.

Potrivit agenţiei belgiene de presă Belga, numărul suporterilor de fotbal veniţi duminică în Piaţa Bursei ar fi fost de 450. Ei ar proveni din localitatea Vilvoorde, de la nord de Bruxelles. Unii dintre ei purtau cagule şi păreau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit postului de televiziune RTBF, citat de DPA, martori de la faţa locului au spus că unele dintre persoanele prezente în piaţă ar fi activişti fasciști.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos