Acasă ACTUALITATE VIDEO – Dragnea are ce invata de la Erdogan! Votul oamenilor furat...

VIDEO – Dragnea are ce invata de la Erdogan! Votul oamenilor furat prin orice mijloace, iar opozantii BATUTI in strada!!

Imagini postate pe retelele de socializare demonstreaza ca referendumul din Turcia a fost fraudat. Primarul dintr-un sat a fost filmat in timp ce iesea cu un alegator din cabina de votare, avand cinci voturi in mana, anunta aktual24.ro.

Imaginile au fost postate de numerosi utilizatori de Twitter din Turcia. Primarul Mehmet Koclardan din satul Catbasi a fost filmat in timp ce iesea din cabina de vot impreuna cu un alegator. Potrivit marotirlor, primarul avea cinci voturi in mana, el fiind membru al AKP, partidul lui Erdogan.

Principalul partid de opozitie din Turcia cere renumararea a pana la 60% din voturile la referendumul constitutional de duminica, transmite Reuters. Vicepresedintele Partidului Republican al Poporului, Erdal Askunger, a acuzat Inalta Comisie Electorala de ilegalitati, dupa ce aceasta a anuntat ca va lua in considerare si buletinele de vot nestampilate de oficialii din sectiile de votare.

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a cerut luni presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, sa inceapa ‘un dialog respectuos’ cu toate partidele politice dupa rezultatul strans obtinut la referendumul in urma caruia liderul turc isi va spori puterile, transmite AFP.

‘Guvernul (german) asteapta ca guvernul turc, dupa o companie electorala dura, sa caute acum un dialog cu toate fortele politice si in societate’, a mentionat sefa guvernului de la Berlin intr-o scurta declaratie comuna data impreuna cu ministrul ei de externe, Sigmar Gabriel.

In respectiva declaratiei se mai arata ca Germania ‘a luat act’ de rezultatul preliminar al referendumului din Turcia, unde, dupa numararea a 99,45% din buletinele de vot, 51,37% dintre cei prezenti la urne s-au pronuntat pentru transformarea Turciei intr-o republica prezidentiala, fapt ce va implica extinderea prerogativelor presedintelui Erdogan, care va prelua si atributiile sefului guvernului.

Guvernul german ‘respecta dreptul turcilor de a-si decide Constitutia’, mai mentioneaza Angela Merkel in declaratia difuzata, dar ea aminteste totusi ‘serioasele indoieli’ exprimate de Consiliul Europei si de OSCE in privinta desfasurarii referendumului, al carui rezultat opozitia turca intentioneaza sa-l conteste.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAnalist politic: Basescu si Dragnea sunt SPERIATI de prinderea lui Ghita! Pe ei ii va turna primii!
Articolul următorUn cunoscut om de afaceri A MURIT de Pasti! I s-a facut rau, la masa, alaturi de familie!