Acasă ACTUALITATE VIDEO – Filmul ”The Revenant” ESTE PLAGIAT! Scandal URIAS la Hollywood pentru...

VIDEO – Filmul ”The Revenant” ESTE PLAGIAT! Scandal URIAS la Hollywood pentru Oscaruri!

13
Tot mai multi internauti, unii chiar adevarati cinefili, vorbesc despre pelicula candidata la Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun film”, ”The Revenant” a lui Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, ca are o sumedenie de cadre furate din ”Oglinda” lui Andrei Tarkovski, realizata in 1974.

Dupa ce a luat ”Globul de Aur” la trei sectiuni si a pornit, puternic, pe drumul spre premiul Oscar – atat ca film, cat si ca rol principal – “The Revenant”, are toate sansele sa se ”stinga” pana la ceremonia de decernare. Cauza este asemanarea pana la identitate a foarte multor scene cu cele din capodopera colosului Andrei Tarkovski. Mai mult, pe retelele de socializare a inceput sa circule, in ultimul timp, un montaj din care reiese ca multe scene din filmul lui Alejandro Gonzalez Inarritu ar fi copiate, la indigo, din ”Oglinda” lui Andrei Tarkovski, film realizat in 1974, sub auspiciile ”Mosfilm”.
Cine este Tarkovski

Andrei Arsenievici Tarkovski s-a nascut pe 4 aprilie 1932, la Zavrajie, Regiunea Kostroma, Rusia sovietica si a decedat pe  29 decembrie 1986, la Neuilly-sur-Seine, langa Paris, Franta. El a fost un regizor, actor si scriitor rus. Este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti ai erei sovietice si ai intregii istorii a cinematografiei. Este inmormantat la cimitirul ortodox din Sainte-Geneviève-des-Bois. A jucat un rol de prim rang in dezvoltarea cinematografiei moderne, prin viziunea sa poetica si studiul asupra timpului in film (dezvoltat teoretic in cartea sa, Sculpting in Time). Nascandu-se si profesand intr-un regim opresiv, Tarkovski s-a confruntat cu numeroase piedici de-a lungul carierei sale (care, de altfel, se limiteaza la 7 filme si cateva scurt-metraje – in 27 de ani). Cu toate ca Tarkovski nu-si recunoaste intentia, cateva din filmele sale – Andrei Rubliov, Oglinda (film), Calauza – contin idei privite cu ostilitate de Uniunea Sovietica.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos