20.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO - Medic intr-un mare spital de stat: Urgentele sa moara acasa!

VIDEO – Medic intr-un mare spital de stat: Urgentele sa moara acasa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Scandal la spitalul din Râmnicu Sărat. Potrivit unui medic de acolo, urgenţele sunt trimise acasă din cauza lipsei fondurilor. Cadrul medical a fost înregistrat în timp ce vorbea la telefon cu un superior. Înregistrarea a fost postată pe site-ul râmnicpress.ro.

Sărut mâna doamna şefă! Vai de mine ce mi-a făcut, doamna doctor, dumneavoastră nu mă apăraţi deloc! Păi ce problemă medicală mai avansată, doamnă? El are glicemie 200, are hemoglobina glicozilată, asta nu e urgenţă, doamnă! Noi trimitem acasă urgenţele care mor la domiciliu, asta nu e urgenţă! Păi da, desigur! Păi dar dacă îl face pe ăsta să se supere şi de ciudă moare, că poate să moară de ciudă un om, ştiţi!”

Înregistrarea a fost făcută în urmă cu două săptămâni de aparținătorii unui pacient diabetic și căruia i s-a refuzat internarea pe motiv că nu este o urgență.

Medicul a fost înregistrat când vorbea despre un posibil caz de malpraxis, un pacient de 69 de ani, din comuna Ghergheasa. Acesta a decedat la începutul lunii septembrie, după ce a fost consultat la urgenţă.

I s-a prescris tratament, dar la 2 ore după vizita la spital, bărbatul a murit.

În timpul conversaţiei telefonice, medicul spune și că spitalul stă foarte prost la capitolul financiar, iar „urgenţele sunt trimise acasă din cauza lipsei fondurilor”.

Ulterior, cadrul medical a susţinut că a fost vorba despre un moment de furie, după o dispută cu o colegă din spital şi că spitalul nu a avut niciodată probleme legate de finanţare.

Directorul spitalului neagă faptul că ar exista probleme financiare și susține că actele medicale se desfășoară în condiții optime.

Acea discuție a fost înregistrată de un aparținător în camera de gardă medicină internă a spitalului. Medicul era medic de gardă. Nu i se refuza internarea, era vorba de o formă de internare, de zi sau continuă. Era pacient cronic, putea fi internat de zi. Medicul făcea referire la faptul că aceste cazuri pot fi monitorizate și prin astfel de internare pentru a păstra paturi pentru adevăratele urgențe medicale,” spune Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Ultimele stiri