Videoclipul zilei

VIDEO – Premierul Canadei a LOVIT CU COTUL o femeie, in plina sedinta a Parlamentului!

Premierul canadian Justin Trudeau a fost nevoit să-și ceară scuze, miercuri seara, în Camera Comunelor din Ottawa, după ce a împins în mod accidental o deputată a opoziției într-un pupitru, vrând să apuce un alt deputat de mână, informează joi AFP, citat de agerpres.ro.

Incidentul a izbucnit când premierul traversa sala, pentru a forța un grup de deputați din opoziție să ia loc în băncile lor pentru a vota o moțiune menită să accelereze dezbaterea asupra proiectului de lege pe marginea legalizării sinuciderii asistate medical.

 Vrând să-l apuce de mână pe un parlamentar conservator care discuta cu alți deputați din opoziție, Trudeau a lovit-o cu cotul pe deputata Ruth Ellen Brosseau din Noul Partid Democratic (NPD, stânga), potrivit imaginilor de televiziune.

Liderul NPD, Thomas Mulclair, a ridicat atunci tonul împotriva premierului și o altercație a izbucnit între cei doi, înconjurați rapid de deputați și miniștri.

În final, premierul a luat loc în alt colț al Camerei și și-a prezentat scuzele, odată calmul reinstalat.

Deputata Ruth Ellen Brosseau tocmai declarase că ‘a primit o lovitură de cot în abdomen din partea premierului’.

‘Am avut contacte fizice cu un anumit număr de membri (ai Camerei) atunci când mi-am întins brațul. Nu aveam intenția să ofensez sau să împing pe cineva’, a declarat Trudeau, adăugând că își prezintă ‘fără rezerve scuzele’.

Loading...

Scena, una rarisimă în parlamentul canadian, a avut loc în contextul în care guvernul vrea să adopte până la 6 iunie un controversat proiect de lege privind ‘ajutorul medical pentru a muri’, pentru a se conforma unei decizii a Curții Supreme a Canadei.

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP