Acasă Economie VIDEO – Programul PRIMA CASA a ramas fara bani!

VIDEO – Programul PRIMA CASA a ramas fara bani!

16

Banii pentru Prima Casă sunt pe terminate. De la începerea programului, românii s-au înghesuit să acceseze credite, iar în prezent, două bănci au epuizat deja fondurile, în timp ce restul mai au la dispoziţie o treime din plafonul total alocat de stat, informează B1 TV.

Cei care vor să opteze pentru această variantă trebuie să ştie că în acest moment mai este disponibil un număr de aproximativ 7.000 de credite. Specialiştii spun că numărul de aplicaţii a fost foarte de mare şi că se completează aproape 100 de cereri pe zi. În doar o lună şi o săptămână de la pornirea programului Prima Casă, băncile au dat peste un miliard de lei din plafonul alocat de stat.

”Din păcate, aceste credite sunt limitate, dar așa limitate cum sunt au ajuns să ocupe 91% din totalul creditelor care se dau cu contracte ipotecare. Deci 91.4% sunt din Prima Casă”, a susținut Adrian Vasilescu, Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României.

Prima Casă, fără fonduri: Băncile mai au la dispoziție bani doar pentru 7.000 de credite

Deşi a fost la un pas de a fi eliminat în scandalul privind legea dării în plată, Prima Casă a facilitat acordarea de credite imobiliare pentru numeroase familii tinere şi a prevenit prăbuşirea pieţei rezidenţiale.

”E normal să fie un real succes, o măsură bună, un credit foarte bun. Dai garanția statului și numai 5% avans. O ușă deschisă larg pentru tinerii care vor să își facă locuințe”, a mai afirmat acesta.

Deocamdată Guvernul nu a anunţat dacă va suplimenta sau nu fondurile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos