Acasă ACTUALITATE VIDEO SOCANT – 50 de imigranti gasiti MORTI in Austria, in...

VIDEO SOCANT – 50 de imigranti gasiti MORTI in Austria, in camionul unui ROMAN!

73
In jur de 50 de migranti au fost descoperiti morti intr-un camion pe o autostrada din estul Austriei, in zona de granita cu Ungaria, anunta politia locala, citata de AFP.

Vehiculul se afla intr-o zona de stationare a unei autostrazi din statul de Burgenland (est), a precizat purtatorul de cuvant al politiei, Hans Peter Doskozil.
Potrivit lui Janos Lazar, un cetatean roman a inmatriculat masian in orasul Kecskemet, din estul Ungariei. Janos Lazar a precizat ca politia austriaca a informat Budapesta ca soferul vehiculului era un roman. „Se pare ca victimele erau migranti, intr-o operatiune de trafic de fiinte umane”, a spus el.

Camionul descoperit in estul Austriei in care sunt pana la 50 de refugiati morti avea placute de inmatriculare unguresti, iar politia ungara colaboreaza cu cea austrica pentru a descoperi soferul, a declarat seful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

Citeste si:
Cum ii sperie presa engleza pe britanici cu imigrantii romani


Janos Lazar s-a folosit de prilej pentru a critica iar dur Uniunea Europeana ca nu este capabila sa controleze influxul de refugiati.

“Evenimentele din ultimele zile … arata ca UE este incapabila sa-si apere granitele”, a declarat Lazar intr-o conferinta presa.

„Aceasta drama ne afecteaza pe toti”, a declarat ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner, care a aduagat ca „traficantii de fiinte umane sunt criminali.

Deocamdata nu se stie exact cate cadavre se afla in masina si nici de cand timp sunt acolo.

Aceasta descoperire macabra intervine in momentul in care cancelarul german Angela Merkel participa la un summit, la Viena, cu liderii tarilor din Balcanii de Vest, a carui agenda este dominata de criza migrantilor.

Inaintea summitului, ministrul austriac de Externe avertizase ca tara sa ar putea introduce masuri mai dure impotriva migrantilor, inclusiv un „control mai strict al granitelor”, in cazul in care UE nu gaseste un raspuns unitar la aceasta criza.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos