Acasă Videoclipul zilei VIDEO SOCANT-Delfin dintr-o specie rară, atacat și omorât cu bâtele!

VIDEO SOCANT-Delfin dintr-o specie rară, atacat și omorât cu bâtele!

73

Trei bărbați au fost arestați în India pentru că au omorât în bătaie un delfin de Gange, specie pe cale de dispariție. Filmarea gestului șocant s-a viralizat online.

Ofițerul care conduce ancheta, Akhilesh Pratap Singh, a declarat pentru CNN că delfinul mort a fost găsit pe terasamentul canalului Sharda din districtul Pratapgarh, pe 31 decembrie. La sfârșitul săptămânii trecute, trei bărbați care au fost identificați în clipul devenit viral au fost arestați. În total, nouă persoane ar fi participat la oribila faptă, însă celelalte au dispărut, a mai spus ofițerul.

Videoclipul arată un grup de bărbați înarmați cu pari din lemn și un topor care lovesc delfinul până acesta moare. În timp ce unii loveau, ceilalți se distrau copios trăgâne delfinul spre mal.

Un alt oficial implicat în anchetă, Varun Singh, a declarat pentru CNN că delfinul era un adult de Gange.

Delfinul de Gange a fost odată o specie foarte răspândită, însă populația actuală mai numără aproximativ 1.800 de exemplare, potrivit World Wildlife Fund (WWF) India.

„Trăind într-una dintre cele mai dens populate părți ale lumii, delfinul de Gange se confruntă cu amenințări precum exploatarea piscicolă, poluarea și alte activități industriale precum construcția de baraje, sisteme de irigații”, potrivit WWF..

Acest delfin de apă dulce este orb, iar femelele dau naștere o dată la doi-trei ani la un singur pui.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos