Videoclipul zilei

VIDEO SOCANT – Invazie de lacuste URIASE! A fost decretata starea de URGENTA!

Zeci de miliarde de lacuste uriase au distrus complet sudul Rusiei, scrie ziaruldeiasi.ro.

O zona vasta, de cel putin 800 de hectare, este afectata de valuri de insecte uriase – de pana la opt centimetri lungime -, care au distrus lanuri de porumb si alte culturi, relateaza CNN.

Potrivit unor oficiali locali, aceasta zona nu s-a mai confruntat cu un asemenea fenomen de 30 de ani.Cel putin 10% la suta din culturi au fost deja distruse, potrivit unor functionari, care avertizeaza ca lacustele ameninta mijloacele de subzistenta a agricultorilor locali.

Mergand prin ceea ce a mai ramas dintr-un lan de porumb din regiunea Stavropol, un agricultor, Piotr Stepancenko, arata indurerat. “Priviti, nu a mai ramas nimic din porumb. Lacustele au mancat tot, de la frunze si pana la stiuleti”, spune el.


Citeste si:

Germania: Rusia va ATACA Ucraina prin Transnistria!

5 romani carora PUTIN le-a INTERZIS sa puna piciorul in Rusia!


Televiziunea de stat leaga fenomenul de modificarile climatice – inundatii si cresterea temperaturilor atmosferice peste medii.Oficiali de la Ministerul rus al Agriculturii au declarat stare de urgenta, dar par neputinciosi in impiedicarea distrugerii.

Ei afirma ca-si intensifica eforturile de a salva recolta cu ajutorul avioanelor, in lupta impotriva daunatorilor.

Insa temperaturile ridicate, afirma ei, scad eficienta pesticidelor puternice pe care le folosesc.De asemenea, unii oficiali afirma ca valul de lacuste se deplaseaza rapid in sudul Rusiei, uneori prea repede pentru ca autoritatile sa tina pasul, lasand o dara de distrugere in urma lor.

Ultimele stiri

Spre TOP