Acasă Braila VIDEO – Super arhitecti la Braila! Au construit casa IN JURUL unui...

VIDEO – Super arhitecti la Braila! Au construit casa IN JURUL unui stalp de curent!

21

O casa din Braila a devenit celebra pentru ca proprietarii au construit-o in jurul unul stalp de electricitate. S-a intamplat inainte de Revolutie, iar de atunci oamenii s-au obisnuit cu aceasta parte mai putin obisnuita a locuintei, informează stirileprotv.ro.

Trecatorii, in schimb, se opresc sa faca poze, iar casa are toate sansele sa devina obiectiv turistic.
Aceasta casa, cum nu mai este alta, se afla intr-un cartier marginas din Braila. Cei care trec prin zona nu au cum sa nu remarce stalpul din beton care strapunge acoperisul casei pe care seara o lumineaza mandru.

Este una dintre ciudateniile Brailei si afla pe strada Cucului. Toti stalpii de curent electric sunt amplasati in curtea casei, mai putin acesta, care trece efectiv prin casa. Proprietarul spune ca a fost intai stalpul si apoi casa si a facut acest lucru pentru ca nu putea sa modifice proiectul.
Proprietarii proiectasera baia in incaperea in care se afla acum stalpul, dar au transformat-o in debara.

Natalia Popescu, proprietara casei: “Cand au proiectat ei cu stalpii, noi, aicea, aveam autorizatie de constructie. Noi eram la serviciu, au venit in urma noastra, l-a pus in curte. Cand am venit seara de la serviciu, l-am gasit aici. Casa am construit-o dupa aia. Am o debara aici si am pus scandura pe langa el, tabla si l-am izolat foarte bine, nu ploua.”

Oamenii care vad casa din jurul stalpului, se intreaba inevitabil ce a fost mai intai, stalpul sau casa?

Proprietarii au trecut prin aceasta experienta inainte de Revolutie. S-au resemnat cu spatiul pierdut pentru ca nu voiau sa riste sa le fie anulata autorizatia de constructie. Spun ca nu i-a cautat nimeni sa ii intrebe despre stalpul care le trece prin casa, nici cei de la primarie, nici proprietarii de drept, adica reprezentantii Electrica.

Vezi aici Video:

Nu i-ar deranja insa, daca societatea de furnizare a energiei le-ar plati chirie pentru stalpul pe care il “gazduiesc” de atatia ani in casa lor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos